Artikel top billede

Efter måneder med rygter om nordisk entre: Nu indkalder Amazon til mystisk pressekonference i Sverige

Opdateret klokken 14.20. Efter flere måneder med rygter om snarlig åbning i Norden, har Amazon indkaldt til pressemøde i Sverige.

Den amerikanske it-gigant Amazon har indkaldt til en pressekonference i den svenske hovedstad Stockholm onsdag.

Det skriver den svenske avis Svenska Dagbladet.

Det er endnu uvist, hvad pressekonferencen kommer til at handle om, men indkaldelsen kommer efter mange måneder med rygter om, at Amazon forbereder et detail-indtog på det nordiske marked.

Læs også: Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark

Byggeplaner ved Stockholm

Men det er også velkendt, at Amazon planlægger at opføre en række datacentre i nærheden af Stockholm.

Eksempelvis har Amazon købt grunde i de svenske byer Eskilstuna, Västerås og Katrineholm på samlet størrelse på 300.000 kvadratmeter og til en samlet værdi på 60 millioner svenske kroner.

Ifølge Svenska Dagbladet forbereder Amazon at opføre otte bygninger på 25.000 kvadratmeter hver på grundene, men det har tidligere været meldt ud, at grundene – eller i hvert fald dele af dem – skal bruges til at opføre datacentre for AWS.

Det kan du læse mere om her: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark

Samtidig har Amazon – som Computerworld også tidligere har fortalt – opkøbt domænet Amazon.se og underskrevet en tre-årig aftale med Postnord i Sverige.

"Når det sker, er vi alle døde"

Da nyheden om Amazons opkøb af grunde i Sverige blev afsløret, fortalte den administrerende direktør for pris-sammenligningsportal Pricerunner, Nicklas Storåkers, til det svenske net-medie Breakit, at han var informeret fra troværdige kilder om, at Amazon ville etablere sig i Sverige i løbet af det kommende år

"Når det sker, er vi alle døde. Alle e-handels-spillere vil blive slaver af Amazon," forudsagde han ifølge det svenske medie.

Den svenske erhvervsavis Dagens Industri, at Amazon planlægger en samtidig lancering i Sverige, Danmark og Norden.

"De [Amazon, red] kommer til at åbne i Sverige, Danmark og Finland samtidig og tilbyde gratis udbringning og levering fra dag til dag," sagde Hans Otterling fra kapitalfonden Northzone fornylig til den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Opdatering kl 14.20:
Det svenske medie Breakit skriver nu, at pressekonferencen i morgen er arrangeret af Amazons cloud-division, Amazon Web Services (AWS).

Ifølge det svenske medies oplysninger vil der på pressemødet blive offentliggjort to nyheder.

Oplysningen om, at det er AWS som står bag pressekonferencen betyder dog, at det er tvivlsomt om pressekonferencen vil byde på nyt om en mulig lancering af Amazons e-handels platform.

Læs også:
Nordisk e-handels-gigant floppede med stor Amazon-satsning: Nu løfter dansk webshop sløret for den gyldne opskrift

Den nordiske e-handels-kæmpe Komplett trækker stikket på kæmpesatsning, der skulle have været et værn mod mægtige Amazon




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne IT-udviklere til fremtidens skattevæsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-generalister til rollen som systemejer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere