Artikel top billede

Tesla-salget kollapser i Kina: Straftold på 40 procent gør elbilerne næsten usælgelige

Den amerikanske bilproducent får straftold der kan mærkes: Salget er kollapset med 70 procent.

Antallet af solgte Tesla elbiler er i sidste måned faldet med 70 procent i forhold til samme periode året før, skriver Reuters.

Den højteknologiske bilproducent mærker derfor tydeligt følgerne af den amerikansk-kinesiske handelskrig

Ifølge den kinesiske organisation China Passenger Car Association (CPCA) har Tesla kun solgt 211 biler i landet igennem oktober måned.

Tesla aktien faldt med knap to procent efter rapportens udgivelse. Tesla har efterfølgende kaldt tallene for ’højst misvisende’.

”Det er højst misvisende. Vi oplyser hverken regionale eller månedlige salgstal, men kan afkræfte tallene som værende højst unøjagtige,” lyder det fra selskabet.

Se også: Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”

Det markante fald i Tesla-salget kommer i kølvandet på en kinesisk straftold på importerede amerikanske biler i forbindelse med den verserende handelskrig mellem de to stormagter. Straftolden lyder på i alt 40 procent.

Tesla administrerende direktør, Elon Musk, har i forrige uge bebudet prisfald på deres Model X og Model S elbiler for at gøre bilerne mere tilgængelige og absorbere nogle af toldudgifterne for kinesiske forbrugere,

Elbiler har nydt af en heftig fremgang i det kinesiske marked frem til sommeren 2018, hvor det samlede kinesiske bilmarked skrumpede ind for første gang i næsten tre årtier.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere