Mandag 1. oktober.
Siden 15. juni, hvor Computerworld afslørede, at KMD ville outsource driftsopgaver og infrastruktur til IBM, har datoen rumsteret i hovederne på de 300 KMD-medarbejdere, der skal flyttes over til det amerikanske selskab.
Det sker mandag, hvor også omkring 30 Tech Mahindra-medarbejdere, som det indiske selskab overtog fra KMD i 2015, skifter til IBM.
Men hvad er det, der møder de nye medarbejdere 1. oktober?
Læs den oprindelige historie her: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere
IBM får to nye danske adresser
De nye IBM-medarbejdere skal mandag møde ind på tre forskellige lokationer landet over, hvor de vil blive budt velkommen.
Størstedelen møder ind hos IBM på Prøvensvej i Brøndbyvester, men de resterende medarbejdere får - i hvert fald for en stund - lov til at blive på deres arbejdsplads rent fysisk.
Fra 1. oktober har IBM lejet sig ind på KMD's adresser på Lauritzens Plads i Aalborg og Niels Bohrs Allé i Odense.
Læs også: Så er milliardaftalen officiel: KMD outsourcer infrastruktur og 300 medarbejdere til IBM
IBM overtager ikke alle 300 medarbejdere
Ifølge Computerworlds oplysninger overtager IBM dog ikke alle 300 medarbejdere fra KMD i praksis.
Flere af de KMD-ansatte, der skulle overflyttes som del af den to milliarder kroner store outsourcing-aftale, har nemlig valgt at opsige deres stillinger forud for overdragelsen til IBM.
KMD har ikke ønsket at oplyse, hvor mange af de medarbejdere, der overgår til IBM, som har indgivet deres opsigelse.
"Som tidligere oplyst omfatter aftalen mellem KMD og IBM, at 300 stillinger overflyttes. Vi har løbende medarbejdere, der siger op og medarbejdere, der bliver ansat. Vi har ikke oplevet noget usædvanligt i forhold til opsigelser eller nyansættelser, siden aftalen med IBM blev offentliggjort," skriver selskabet i en mail til Computerworld.
Tryghedsaftaler er opsagt
Årsagen til, at flere af de overflyttede medarbejdere har valgt at indgive deres opsigelse på forhånd, skal sandsynligvis findes i, at IBM allerede har varslet, at der efter nytår vil ske nedskæringer blandt de nye medarbejdere.
"Vi har også været ret åbne om, at vi forventer, der vil kunne ske reduktioner ved udgangen af året," lød det eksempelvis fra IBM's direktør for Norden, Henrik Tang Hedegaard, i et interview med Computerworld fra i sommers.
En fyring vil ramme flere af de overflyttede medarbejdere særligt slemt, da KMD og Tech Mahindra i foråret forud for outsourcing-aftalen opsagde to såkaldte tryghedsaftaler, der sikrede nogle af medarbejderne op til 10 måneders fratrædelsesgodtgørelse udover medarbejdernes individuelle opsigelsesvarsel.
Det kan du læse mere om her: KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
IBM har allerede gjort det klart, at selskabet ingen planer har om at indføre tryghedsaftaler.
Det kan du læse mere om her: IBM efter overtagelsen af 300 KMD-medarbejdere: "Vi har ikke planer om at indføre tryghedsaftaler"
Skal forhandle om overenskomst i oktober
Indtil videre har de nye IBM-medarbejdere ikke modtaget ansætelseskontrakterne fra det amerikanske selskab.
Ansættelseskontrakterne beskriver under hvilke vilkår medarbejderne bliver ansat, herunder om de vil være omfattet af en eventuel overenskomst.
IBM har fire uger fra 1. oktober til at overlevere ansættelsesbrevene til medarbejderne, men selskabet skal inden for tre uger efter 1. oktober oplyse om, selskabet vil fraskrive sig de overenskomstforpligtelser, som de outsourcede medarbejdere har haft hos KMD og Tech Mahindra.
Foretager IBM sig ingenting, vil selskabet automatisk blive omfattet af de eksisterende overenskomstforpligtelser, men det udfald er næppe sandsynligt.
Ifølge Computerworlds oplysninger er der allerede planlagt møder mellem it-fagforbundene HK Privat samt Prosa og IBM i første halvdel af oktober.
Her skal de to parter prøve at finde fælles fodslag i forhold til hvilke vilkår, de outsourcede medarbejdere skal arbejde under fremover.
Det bliver næppe let.
Fagforbundene har nemlig allerede krævet, at de nye medarbejdere bliver omfattet af en overenskomst, der svarer til den de hidtil har haft.
"Vi vil sikre, at der bliver rejst de fornødne krav i forbindelse med overdragelsen. Det vil blandt andet indebære, at de 300 medarbejdere bliver sikret med en overenskomst og får en behandling, der svarer til den, som de i dag får fra KMD’s side," siger John Jørgensen, faglig konsulent hos Prosa, til Computerworld i midten af juli.
Det kan du læse mere om her: It-fagforbund rasler med sablerne over for IBM: Kræver overenskomst til 300 fyringstruede KMD-medarbejdere
IBM ønsker ikke at oplyse, hvor mange medarbejdere, der skal sidde på de tre kontorer i Brøndbyvester, Aalborg og Odense, ligesom selskabet heller ikke vil fortælle, hvor mange medarbejdere den amerikanske virksomhed reelt overtager fra KMD og Tech Mahindra.
I stedet har IBM skrevet følgende mailsvar til Computerworld.
"I IBM ser vi frem til at modtage de nye medarbejdere, der hidtil har arbejdet for KMD. Mange af dem vil fortsat arbejde fra deres nuværende lokation, mens andre flytter til en IBM-lokation i nærheden."