KMD har opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med selskabets medarbejdere, erfarer Computerworld.
Det skete i månederne op til indgåelsen af den to milliarder kroner store outsourcing-aftale med IBM, der samtidig overtager 300 KMD-medarbejdere.
Læs også: Så er milliardaftalen officiel: KMD outsourcer infrastruktur og 300 medarbejdere til IBM
Aftaler havde sikret særlig godtgørelse
Tryghedsaftalerne indeholder blandt andet en garanti om en særlig godtgørelse til de pågældende medarbejdere, hvis de bliver fyret på grund af såkaldt 'overtallighed' i forbindelse med virksomhedsopdragelse.
Selvom aftalerne er opsagt, vil de ifølge Computerworlds oplysninger stadig være gældende i op til halvandet år endnu.
Det betyder, at tryghedsaftalerne overdrages til IBM, men de særlige rettigheder løber kun til udgangen af 2019, da aftalerne nu er blevet opsagt.
Derfor har opsigelsen af aftalerne givetvis haft betydning for prissætningen i forhandlingerne af outsourcing-aftalen.
Således vil IBM efter aftalens ophør nu kunne opsige medarbejdere uden den særlige godtgørelse, som de havde krav på, hvis tryghedsaftalerne stadig var gældende.
IBM har allerede oplyst, at virksomheden ikke vil garantere de nye medarbejdere jobsikkerhed.
Det kan du læse mere om her: IBM overtager 300 KMD-ansatte - men nægter at give jobgaranti
En lignende melding er kommet fra KMD, der bekræfter over for Computerworld, at der kan ske reduktioner i medarbejderstaben blandt de medarbejdere, der flyttes.
Lars-Henrik Jessen, executive vice president og chef for KMD Operations, har kun villet garantere, at "en væsentlig del" af de 300 medarbejdere har et job efter nytår.
Det står ikke klart, hvor stor en del af de 300 medarbejdere, som IBM overtager, der er omfattet af tryghedsaftalerne.
KMD bekræfter opsigelsen
Computerworld har været i kontakt med KMD, der bekræfter opsigelsen af de to aftaler.
"Vi kan bekræfte, at KMD i begyndelsen af året opsagde to lokalaftaler, der vedrører medarbejderes fratrædelsesgodtgørelser ved afskedigelser i forbindelse med stillingsbortfald. Hvis vi ønsker at drive en sund og voksende forretning, er det et grundvilkår, at vi løbende sørger for, at vores virksomhed er fuldt ud konkurrencedygtig og kan matche vores konkurrenter i markedet. Vores konkurrenter og kolleger i it-branchen har ikke aftaler på samme niveau, og ved at opsige de to aftaler lægger vi os på niveau med markedet. Opsigelsen af lokalaftalerne er sket som et overordnet tiltag for at løfte konkurrenceevnen og ikke som en konsekvens af specifikke forretningsmæssige tiltag såsom indgåelse af samarbejdsaftaler, nedlukning af produktlinjer eller lignende," lyder det i en mail fra Peter Albrechtsen, direktør for HR i KMD.
IBM har ingen kommentarer til forløbet.