Godmorgen fra Computerworld. Her ugens første hurtige it-nyhedsoverblik.
Forsvundne Stein Bagger-millioner måske endt i Singapore
Nogle af de 200 forsvundne millioner fra Stein Bagger-sagen er muligvis endt i Singapore. I hvert fald har kammeradvokaten stævnet de to svenskere Mikael Ljungman og Carl Freer for at afdække forbindelsen mellem IT Factory og et selskab i Singapore kaldet iQNECT.
I følge BT mener kammeradvokaten, at en patenteret mobilteknologi udviklet for 40-50 millioner fra IT Factory endt i dette selskab. Angiveligt er teknologien udviklet af Carl Freer, mens Mikael Ljungman har været involveret i pengetransaktionen.
Mikael Ljungman har afsonet en dom i sagen på syv års fængsel, mens Carl Freer hele tiden har været sat i forbindelse med IT Factory-sagen.
Ingen af de de to svenskere mødte dog op i retten i New York 9. og 10. april, hvor sagen skulle køre, da et amerikansk patent er centralt element.
Dansk selskab vil hente millioner på egen kryptovaluta og investere dem i Silicon Valley
Selskabet Initiator vil ifølge Børsen rejse godt 450 millioner kroner fra investorer ved at sælge sin egen kryptovaluta.
Morten Karnøe Søndergaard er administrerende direktør i selskabet. Ifølge Børsen har han været ansat i et professorat på Aalborg Universitet siden 2010, og han har også været med til at starte en dansk forskningsenhed på Stanford University i Silicon Valley.
Initiator vil i løbet af sommeren have et tilbud til institutionelle investorer I den forbindelse er den tidligere direktør for Mærsks kinesiske afdeling Per Reimer tilknyttet Initiator, skriver Børsen.
Tia Technology viser gode takter i nyt regnskab
Det danske softwareselskab Tia Technology kom ud af 2017 med en vækst i omsætningen på 45 procent - fra 98 millioner til 143 millioner. Driftsresultatet voksede fra 21 til 36 millioner, men resultatet på bundlinjen er et underskud på godt 2 millioner kroner, skriver Børsen.
Selskabet er ejet af kapitalfonden EQT, som købte selskabet for over 500 millioner kroner i 2014. Efterfølgende endte EQT og de tidligere ejere i retslige stridigheder, som endte med en trecifret millionerstatning til EQT.
Virksomheder gør for lidt for at beskytte persondata
Virksomhederne lægger sig generelt for lidt i selen i deres bestræbelser på at undgå problemer med persondata.
Sådan lyder det i en ny rapport fra PwC med navnet “PwC's 2018 Global State of Information Security Survey.”
Her fremgår det, at under halvdelen af de adspurgte virksomheder ‘begrænser indsamling, opbevaring og adgang til persondata til det minimum, det er nødvendigt for at opnå formålet med en given indsamling, og kun 51 procent svarer, at de har en nøjagtig oversigt over, hvordan medarbejderes og kunders persondata håndteres, og hvor det opbevares.”
“Det er nødvendigt, at de investerer i den rette teknologi og ser de nye persondataregler som en strategisk mulighed for at opnå succes i et datadrevet samfund,” lyder det fra PwC.
ITU-professor udpeget til digital vismand
Professor på IT-Universitetet i København Brit Ross Winthereik er blevet udpeget til digital vismand og bliver nu medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskabers digitale råd.
Her får hun til opgave at ‘bidrage til arbejdet med at fremme Danmarks digitale omstilling og medvirke til at skabe viden og debat om fremtidens digitale samfund,” lyder det i en udsendt meddelelse fra universitetet.