Militære radarer bremser ny WLAN-standard

En ny standard for trådløse netværk har mødt uventet modstand i USA. Det amerikanske Forsvarsministerium trækker en endelig godkendelse i langdrag, som skal åbne for det frekvensområde, netværkene bruger. Forsvaret er bekymret for, at udstyret kan bruges til at spore militærets hemmelige radarfrekvenser.

Det amerikanske forsvar er bekymrede for, om en ny type trådløst netværk kan spore militærets hemmelige radarstationer. Derfor trækker det i langdrag med at få åbnet for det frekvensbånd, som skal benyttes til den trådløse netværksstandard IEEE 802.11j. Det skriver branchemagasinet EE Times.

Chips, som understøtter denne type netværk, sælges allerede i Europa, men i USA må producenterne vente på Forsvarsministeriets afgørelse.

Det amerikanske forsvar skal først sige god for, at netværkschippene ikke kan misbruges til at spore militære radarer.

Skifter automatisk frekvens

Det er først og fremmest den måde, som chippene dynamisk vælger frekvens, som bekymrer militæret. Når netværksudstyret opdager, at en bestemt frekvens er optaget af et andet netværk eller overdøves af støj, så skifter chippen automatisk til en ny frekvens.

De militære radarer sender imidlertid med frekvenser, der kan spores af det trådløse netværksudstyr, som sender og modtager i spektret fra 5,47 til 5,725 gigahertz.

Militæret holder naturligvis frekvenserne hemmelige og skifter hele tiden frekvenser. Det amerikanske forsvars bekymring går først og fremmest på, om det er muligt at udnytte netværkschippene til at finde frekvenserne og dermed spore radarerne, skriver EE Times.

Producerer udstyr trods manglende godkendelse

Standardiseringsgruppen, som varetager de trådløse standarder, forsikrer, at chippene kan identificere og undgå de militære radarsignaler ved hjælp af kompleks matematisk analyse af radiosignalerne. Det skulle kunne lade sig gøre, uden oplysningerne kan falde i hænderne på brugerne.

Selvom det formentligt vil trække ud i flere måneder med at få den amerikanske godkendelse på plads, så stopper det ikke producenterne fuldstændigt.

- Mens vi venter på afgørelsen vil producenterne bygge udstyr, som sikkert bliver godkendt med tilbagevirkende kraft, siger Kevin Kahn, direktør i Intels Communications Technology Laboratory til EE Times.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere