Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Systematic forventer rekordomsætning efter nye militærordrer / Nyt ‘powercenter' inden for kunstig intelligens i Danmark / Skak-program fra 1982 grundlagde dansk it-milliardærs formue

Systematic forventer rekordomsætning efter nye militærordrer. Nyt ‘powercenter' inden for kunstig intelligens i Danmark. Skak-program fra 1982 grundlagde dansk it-milliardærs formue. Hugo Games skal producere spil baseret på Vikings-serien. Amazon-aktien runder 1.000 dollar for første gang.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder onsdag morgen.

Systematic forventer rekordomsætning efter nye militærordrer

Aarhusianske Systematic forventer med to nye militærordrer i kassen at øge toplinien med mindst 40 procent i år til 850 millioner kroner, skriver Børsen.

De nye kontrakter er med henholdsvis militæret (170 millioner kroner) og Hjemmeværnet (under 10 millioner kroner, men skalerbart).

"Det går rigtigt stærkt. Vi er omkring 800 medarbejdere i ind- og udland lige nu, men vi har cirka 100 åbne job, som vi håber at få besat i løbet af de kommende måneder. Den lille aftale, vi har lavet med Hjemmeværnet, åbner også et helt nyt forretningsområde med stort potentiale," siger direktør Michael Holm til avisen.

Han er hovedaktionær. Øvrige ejere er Erik Bank Lauridsen og Alex Holm Jensen.

Nyt ‘powercenter' inden for kunstig intelligens i Danmark

Alexandra Instituttet åbner et nyt ‘powercenter' for kunstig intelligens under navnet ‘Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens' (DCAKI) i lokaler ved Københavns Universitet.

Centeret vil stille de nyeste teknikker og den nyeste viden på området til rådighed for virksomheder og organisationer.

"Vi kan se, at de virksomheder, der vil igang med at arbejde med moderne AI-teknikker, har svært ved at finde folk. Det betyder, at de har vanskeligt ved at realisere det potentiale, som teknologien rummer. Samtidig findes der en stribe forskellige platforme inden for AI og maskinlæring, som virksomhederne måske kan bruge lang tid på at få til at fungere. Men de ressourcer har vi. På centret får man adgang til en dataplatform, der allerede kører, AI-spidskompetencer samt et netværk til andre virksomheder, der arbejder med de samme teknikker," lyder det fra centerchef Flemming Andsersen.

Skak-program fra 1982 grundlagde dansk it-milliardærs formue

Den danske it-milliardær Kaare Danielsen tjente omkring 100 millioner kroner i fjor på ikke mindst Jobindex.dk, men hans formue blev grundlagt på et lille skakprogram på fire kb, som han udviklede som 20-årig i 1982.

"Det var pengene fra de skakprogrammer, jeg oprindeligt brugte til at stifte Jobindex. Der var ikke rigtig noget, der hed venturekapital dengang. Så det var skakpengene, der gav mig råd til at sige mit gode, faste job op og rive et år ud af kalenderen, uden at der skete noget ved det, hvis det gik galt," siger Kaare Danielsen til Finans.

Der blev sidste år solgt 40.000 skakcomputere med det lille program, og Kaare Danielsen får ‘nogle kroner' per styk.

Computerworld er i øvrigt en del af Jobindex-koncernen.

Hugo Games skal producere spil baseret på Vikings-serien

Den danske spilproducent Hugo Games skal udvikle et spil baseret på HBO-serien Vikings.

Spillet skal produceres i udgaver til både iOS, Android og Steam og bliver lanceret i 2018. Der bliver tale om et multiplayer strategispil, meddeler Hugo Games.

"Vi er stolte over at kunne indgå samarbejde med MGM Interactive om at overføre Vikings-fænomenet til spilverdenen," lyder det fra direktør Henrik Kølle i en udsendt pressemeddelelse.

Amazon-aktien runder 1.000 dollar for første gang

For første gang nogensinde har Amazon-aktien rundet 1.000 dollar. Det skete kortvarigt tirsdag. 

Amazon har ligget i en form for konkurrence med Googles moderselskab Alphabet i et stykke tid om at blive først til at runde den magiske grænse, som Alphabet dog stadig ligger under.

Amazon-aktien har i det seneste år været helt nede på kurs 682, men det går forrygende for selskabet, der i det seneste kvartal meldte om salgsvækst på 23 procent og vækst i Amazon Web Services på hele 42 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere