Antipirater: Nu tager vi 100 Kazaa-danskere

100 danske Kazaa-brugere, som har delt musik og film, kan i de næste dage se frem til at modtage en opkrævning fra Antipiratgruppen. Som led i en international kampagne har antipiraterne fundet frem til 100 mere eller mindre tilfældige danske pirater, som i gennemsnit har delt 717 musiknumre og to en halv film.

Antipiratgruppen er klar til at stramme garnet endnu en gang og sender som led i en international aktion i løbet af juni erstatningskrav afsted til 100 danske pirater.

Det går denne gang ud over brugere af fildelingstjenesten Kazaa, hvor Antipiratgruppen i samarbejde med de tilsvarende organisationer i udlandet har opstøvet 100 danskere, som har delt ulovlige kopier af musik og film.

De 100 danske pirater har i gennemsnit delt 717 musiknumre og 2,5 film via P2P-netværket. I gennemsnit kan de nu se frem til et erstatningskrav på 11.980 kroner hver.

Tilfældigt udvalgt

- Vi er gået efter Kazaa-brugerne denne gang, så det er nærmest tilfældigt, hvad der er dukket op. Men vi har fået fat i både store og små, siger advokat Torben Steffensen fra Antipiratgruppen.

Kazaa-netværket har flere millioner brugere på verdensplan, men Torben Steffensen mener, at kampagnen virker, selvom det kun er 100 brugere som i denne omgang får en økonomisk lussing.

- Vi ved, at vores indsats virker. Internationale målinger viser, at mængden af ulovlig musik på nettet er faldende. De unge er i stigende grad også klar over, at kopiering er ulovligt, siger Torben Steffensen.

61 har ikke svaret

Juni-indsatsen er anden bølge af Antipiratgruppens kampagne "Nu strammer vi nettet", som er den hidtil største internationale aktion mod piratkopiering.

I første bølge gik antipiratgruppen efter lidt større fisk, mens det denne gang rammer stort set tilfældige danskere, som ulovligt deler musik og film via Kazaa.

Ud af de 100 sager, som Antipiratgruppen indledte i marts som første del af kampagnen, er der indgået forlig og betalt eller indledt forhandlinger i 39 tilfælde.

Det betyder dog ikke, at 61 personer vil en tur forbi byretten for at få afgjort sagen.

- Det betyder ikke nødvendigvis retssager. Vi søger stadig dialog med de resterende, siger Torben Steffensen.

De danske pirater kan forvente endnu en bredside til september, hvor Antipiratgruppen foreløbig har planer om at optrappe konflikten og sende breve ud til 200 personer.

Aktionen mod piraterne er international og omfatter udover Danmark blandt andet Tyskland, Italien og Canada.

I netop Canada har aktionen dog fået et tilbageslag, da en canadisk domstol afgjorde, at fildeling var lovligt. Derfor kunne den canadiske antipiratgruppe ikke få pålagt internetudbyderne at udlevere navnene på 29 fildelere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere