Ny Media Player skal udfordre Ipod

Microsoft er klar med en beta-version af Media Player 10. Den nyeste version af softwaregigantens afspillersoftware er en vigtig brik i selskabets udfordring af Apples bærbare musikafspiller, Ipod. Derfor er der især lagt vægt på brugervenlighed i den nye udgave.

Microsoft er på vej med den første beta-version af sin Media Player 10, som først og fremmest vil indeholde funktioner, der skal udfordre Apples populære Ipod-afspillere på softwarefronten.

Apples Ipod er nærmest blevet synonym med bærbare mp3-afspillere, mens Microsofts Media Player tilsvarende er den suverænt mest udbredte afspiller-software - hovedsageligt fordi den leveres sammen med Windows.

Med Media Player 10 vil Microsoft tage det første skridt til at udfordre Apple.

Integrerer softwaresiden

Det kommer i første omgang dog ikke til at ske på hardware-siden, men ved at integrere den nye software med internettjenester, som sælger musik til download på samme måde, som Apple har integreret Ipod med tjenesten Itunes.

Beta-versionen af Media Player vil ifølge nyhedstjenesten Cnet blive udsendt i dag, mens den endelige version ventes klar senere på året.

I den nye version er der blandt andet lagt vægt på større brugervenlighed gennem bedre muligheder for at synkronisere multimediefiler på pc'en med filerne på en håndholdt mp3-afspiller.

Ifølge Cnet skulle den automatiske synkronisering fungere med alle enheder, som Windows opfatter som eksterne harddiske.

Brugervenlighed er nøglen til Apple-succes

Netop større brugervenlighed på softwaresiden kan være med til at bløde markedet op for de producenter, som vil udfordre Apple på markedet for mp3-afspillere.

- Microsoft er helt klart på vej i den rigtige retning, men det er afgørende, at Microsoft samarbejder med sine partnere om at skabe et produkt, der svarer til Ipod. Ingen af rivalerne har været i stand til at vinde brugerne over på deres side på samme måde som Ipod, siger analytikeren Michael Gartenberg fra Jupiter Research til nyhedstjenesten Cnet.

I beta-versionen vil der være en række af de kommercielle funktioner, som er deaktiverede. Det gælder blandt andre Microsofts rettighedsstyring, som anvendes af tjenester som det nye Napster til salg af musik online.

Hovedvægten i beta-testen er lagt på brugervenligheden, hvor Microsoft lover mere overblik, når brugeren søger i sine multimediefiler, ligesom selve afspilleren har fået en enklere brugergrænseflade, skriver Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere