Microsofts hjemmeside hacket

Det er endnu en gang lykkedes hackere at overskrive en del af indholdet på Microsofts websted, www.microsoft.com. Hackerne har tilsyneladende fået adgang til en administratorside, hvorfra de kunne plante deres webgraffiti i webstedets database.

Endnu en gang er hackere sluppet gennem et overset smuthul på verdens nok mest hacker-belejrede websted, www.microsoft.com.

Denne gang er det ifølge webstedet Zone-H, som registrerer den såkaldte webgraffiti, lykkedes en portugisisk-talende hackergruppe at sætte deres fingeraftryk på en underside på Microsofts websted.

- Meldingen er, at ja, det er desværre fuldstændig rigtigt. På en enkelt side er det lykkedes at udskifte indholdet. Det blev opdaget hurtigt, så det er et spørgsmål om et antal minutter, at siden har været nede, siger Ole Kjeldsen, teknisk chef i Microsoft Danmark.

Ædre webside ramt

Det drejer sig om en underside på microsoft.com, som tilsyneladende er en ældre webside for den britiske del af Microsofts forlagsvirksomhed Microsoft Learning, selv om flere medier har forvekslet Microsoft Press med Microsofts pressetjeneste.

Hackerne har haft held til at udskifte indholdet på adressen www.microsoft.com/mspress/uk/. Det er nu rettet igen, så siden i stedet peger på den nye hjemmeside www.microsoft.com/uk/learning/.

Hjemmesiden er sandsynligvis en forældet Microsoft-side, der blot henviser til det nye websted for forlaget. Derfor er en nærliggende forklaring, at den server, som tidligere har huset forlagets websted, ikke er blevet opdateret. Det har givet hackerne adgang.

Ifølge Zone-H's oplysninger har hackerne fundet frem til administrationssiden og ad den vej indsneget deres egne data i SQL-databasen, som leverer indhold til Microsoft-siden. Derfor kunne man i stedet for det korrekte indhold læse teksten: "Owned OutLaw Group by Pharoeste e Wolfblack".

Ikke første gang

Microsoft vil endnu ikke kommentere, hvordan hackerne fik adgang til systemerne, men ifølge Ole Kjeldsen er man i gang med at undersøge sagen.

Det er ikke første gang, det lykkes hackere at snige sig inden for hos Microsoft, som i hackerkredse er mål nummer ét.

- Selvfølgelig er det ikke godt nok, men med alle de sites, de har, og når de samtidig er de mest udsatte overhovedet, så er det naturligt, at det sker, siger Claus Fonnesbech, kommunikationschef i det danske sikkerhedsfirma Protego.

Microsofts mexicanske websted, www.microsoft.com.mx blev udsat for webgraffiti i sidste uge og for to måneder siden gik det ud over Microsoft i Korea.

Relevant link

Zone-H med link til cache af den hackede side




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere