Strammere krav til Linux-udviklere

Nu skal der styr på, hvem der har bidraget med hvad i udviklingen af open source-styresystemet Linux. Linux' grundlægger Linus Torvalds har fremsat en forslag, der indebærer systematisk dokumentation af, at alle udviklere, der bidrager med programkode, rent faktisk har rettighederne til den kode, de leverer.

Fremover skal programmører, som bidrager til udviklingen af open source-styresystemet Linux, kunne dokumentere, at deres kodebidrag til projektet er originale.

Det sker for at dæmme op for fremtidige slagsmål om rettighederne til koden.

Skridtet skyldes først og fremmest, at SCO Group hævder, at der i Linux findes programkode, der er stjålet fra kildekoden til Unix, som SCO har købt rettighederne til.

Det er Linux' grundlægger, Linus Torvalds, som nu foreslår, at Linux-projektet stiller større krav til de udviklere, som bidrager med kode til projektet.

De skal fremover kunne dokumentere, at de har rettighederne til den kode, som de indsender. Samtidig skal der holdes styr på, hvem der har bidraget med hvad.

- Folk har været temmelig gode til at tilbagevise SCO's påstande om de kodestumper, SCO har frigivet i den her sag. Men det er i høj grad sket ved at gennemtrawle indlæg fra kerne-postlisten helt tilbage fra 1992. Det er der ikke meget grin ved, skriver Linus Torvalds i sit oplæg.

Også præcis dokumentation om 10 år

Udviklerne skal ifølge Linus Torvalds' forslag signere de bidrag, de kommer med, og vedlægge en erklæring om, at de har ret til at videregive koden til Linux-projektet.

Dermed skulle projektet i fremtiden få nemmere ved at afvise påstande som dem, SCO er kommet med, fordi der vil være mindre tvivl om oprindelsen af de enkelte kodestumper.

- En af grundene til at gøre det her er, at vi om 10 år vil have præcis dokumentation for det, vi i dag tager for givet, siger Linus Torvalds til IDG News Service.

Linus Torvalds' forslag ligger nu i hænderne på de øvrige deltagere i udviklingen af Linux-kernen, der er den centrale kode i Linux-styresystemet. I praksis vil projektet være klar til at håndtere de strengere krav, når udviklingen af version 2.7 af Linux-kernen går i gang.

- Jeg tror på, at vi beslutter os for at gøre det på denne måde, men realistisk set vil vi ikke være klar før om et par måneder, siger Linus Torvalds.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere