Need For Speed (2016)
Hvis man er fan af serien og den arkade-agtige styring, så er dette års Need for Speed helt klart et kig værd. Der er hurtige biler, uendeligt mange design-muligheder og en åben by at give sig i kast med.
Desværre er biludvalget ikke så forfærdeligt stort, og jeg formåede selv at tilegne mig to af spillets hurtigste biler efter nogle timers koncentreret ræs. Hvis man dog kan lide at gøre bilen til sin helt egen, og samtidig bruge timevis på at redigere bilens udseende, så er der rigeligt med underholdning at kaste sig ud i.
Snævre bjergveje og brede motorveje er på menuen, og cutscenes er indspillet med live-action skuespillere, hvilket er et lidt specielt touch. Spillet er dog online only, hvilket selvfølgelig kræver en netforbindelse, så det er også værd at have med i tankerne.
Project C.A.R.S (2015)
"Community Assisted Racing Simulator" som CARS så fint står for, er en lille perle af et racerspil. Mange sværger til spillet som værende det tætteste man kan komme på virkeligheden, mens andre ofte taler om, at der er noget potentiale der er gået tabt i svinget.
Visuelt set, så er Project CARS et af de absolut flotteste racerspil til PC, og man kan ofte tage sig selv i at glo på bilen, frem for at køre den omgang, som man ellers er i gang med. Detaljegraden er - som man kunne gætte - ret høj.
Spillet har gjort sig umage for at gengive virkeligheden, og det er i høj grad takket være deres community.
DiRT Rally (2015)
Det bedste rallyspil på markedet. Punktum. DiRT Rally kører videre på den legendariske Colin Mcrae formel, hvor realisme og intens rallykørsel er i højsædet. Så hvis man er til halsbrækkende hastigheder på diverse underlag, så er DiRT Rally helt klart vejen frem.
Tag dog ikke fejl af den mere arkade-prægede DiRT serie fra selvsamme udviklere, hvor der selvfølgelig også er kompetent rally at finde.
Der er en verden til forskel på DiRT Rally og DiRT 3, hvor sidstnævnte er en mindre hyldest til motorsportens nyeste disciplin; Gymkhana. Er man dog til den slags, så er det jo bare at kaste sig ud i det. Uanset, så er DiRT Rally en "cruel mistress", der slagter din bil, hvis ikke du kan holde styr på den. Fantastisk.
Assetto Corsa (2014)
Måske den bedste bilsimulator på markedet lige nu. Om ikke andet, den mest "mainstream" af den mere hardcore af slagsen.
Der er en hulens masse genkendelige baner og biler med, og de styrer alle som en drøm - hvis man altså kan finde ud af at køre bilerne. Er man ikke helt så skarp til kørsel, eller vil man hellere have at det skal være lidt nemmere, så kig på næste indslag på denne liste.
Er man dog til ægte ræs med flotte visuelle udtryk og en nådesløs styring, så er dette lige sagen. Nydes bedst med et sæt rat og pedaler, og det kan gøres endnu vildere med VR (hvis man altså har sådan noget).
Forza Horizon 3 (2016)
Årets helt store racer-udgivelse. Forza Horizon 3 kaster dig ud i en aldeles gennemført og varieret verden, hvor man ofte vil måbe over grafikken og råbe hurra for det fantastiske gameplay.
Man kan nok beskrive Forza Horizon 3 som værende det bedste bilspil på markedet, men der er jo spil til enhver smag, og jeg vil prøve at holde mig fra sådanne omfattende udtryk. Det er dog sjældent, at man finder et spil fra en helt specifik genre, der kan drive så bredt et publikum til sig. Spillet har alle de biler man overhovedet kunne ønske sig, samt en helt åben, australsk verden, der er åben for alle mulige udskejelser i dine køretøjer.
Dette gælder ørkenræs i Lamborghini og en "badetur" på stranden i en ægte firhjulstrækker. Mangler du det helt komplette bilspil i samlingen, så er Forza Horizon 3 spillet der fylder det tomrum.
Læs også: Her er fem af de mest forhadte og kontroversielle spil gennem tiden