Kloge penge til Giritech

Softwarevirksomheden Giritech har fået en solid kapitalindsprøjtning og et løft til ledelsen. Fem nye folk er trådt ind i bestyrelsen. De tæller ex-Navisionejer og milliardær Preben Damgaard, som skal bistå med en ny markedsstrategi.

Et tocifret millionbeløb i risikovillig kapital fra Nordic Venture Partners og Vækstfonden samt fem nye bestyrelsesmedlemmer - heriblandt en begejstret Preben Damgaard - skal hjælpe bare et år gamle Giritech ud på det globale marked.

Den danske virksomhed udvikler teknologi til sikker Pervasive Computing.

Kerneproduktet EMCADS (Encrypted Multi Content Application Deployment Service) gør det muligt for mobile brugere at få sikker adgang til data på enhver computer på en både lettere og mere sikker måde end gennem den udbredte VPN-teknologi (Virtual Private Network).

Damgaard trådt ind fra kulissen
It-veteranen Preben Damgaard, der efter afgangen fra Microsoft Business Solutions blandt andet bruger kræfterne som rådgiver for Nordic Venture Partners, er fra kulissen trådt ind i arbejdet med Giritech gennem sin post i bestyrelsen. Hvorfor?

- Giritech er en ægte start-up virksomhed med dygtige folk. Det har formået at udvikle et unikt produkt, siger Preben Damgaard.

Han skal bistå ved udarbejdelsen af en "go to market"-strategi for selskabet - altså hvordan produktet skal pakkes og prisfastsættes og hvordan og til hvem det skal sælges.

- Selskabets produkt har rigtig mange anvendelsesmuligheder, og så kan man meget nemt - specielt som lille virksomhed - komme til at sprede sig for meget, siger Preben Damgaard.

Giritechs marketingdirektør og medstifter Christopher Lind Arlaud fortæller, at kapitalindsprøjtningen på over 10 millioner kroner blandt andet skal bruges til at styrke selskabets patent og til en international lancering af EMCADS-teknologien.

Foreløbig har man fire referencekunder: Den tyske HSH Nordbank, Korsør Kommune, transportfirmaet Transport-Teknik og endelig Sun Studio, hvor Elvis Presley indspillede sine første plader.

- Vi har fået flere partnere, så det er lettere for os at sælge i Danmark. Men der er potentiale over hele verden, så vi skal have opbygget en infrastruktur til at understøtte væksten internationalt, siger Christopher Lind Arlaud. Han tilføjer, at Giritech i første omgang vil satse på Europa.

Hvad salg angår, har man hidtil leveret skræddersyede løsninger, men ser nu på OEM-markedet.

OEM bliver et stort marked
- Vi mener, OEM bliver et stort marked, og vi udforsker mulige samarbejder med eksempelvis Microsoft, Cisco eller Nokia. Det er også i de bestræbelser, vi skal bruge vores nye bestyrelsesmedlemmer, siger Christopher Lind Arlaud.

Giritechs nuværende løsninger er typisk baseret på USB-nøgler. Men man overvejer at sætte sin klient i eksempelvis mobiltelefoner og pda?er, så man med Bluetooth kan få krypteret adgang til data på en hvilken som helst pc.

Nye bestyrelsesmedlemmer i Giritech er Preben Damgaard, Martin von Haller Grønbæk, Henrik Albertsen fra Nordic Venture Partners, Denis Lewinsky, tidligere direktør for E-Trade i Danmark, samt en dansker med international profil i en global it-koncern, hvis navn Giritech endnu ikke ønsker at oplyse.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere