ComputerViews: BitTorrent peer-to-peer netværksprojektet er programmeret af Bram Cohen, og det blev frigivet til offentligheden i juli 2001.
Torrent betyder noget i retning af "en strøm af noget".
Og der har da også været en sand syndflod af ulovlige data gennem verdens netværkskabler siden 2001.
Men der har også været nye tendenser i de seneste år.
Senest er verdens nok største søgemaskine Torrentz blevet lukket ned, og for en måned siden beslaglagde de amerikanske myndigheder domænet KickAss Torrents, der var verdens suverænt største websted til at hente ophavsbeskyttet materiale på.
Læs også: Manden bag verdens største torrent-site anholdt
Og tænk bare på alt det bøvl piratsider som The Pirate Bay har været igennem.
Det kan dog være lidt svært at holde styr på, hvilke sider der er lukket ned eller åbne, for det svinger hurtigt fra det ene til det andet.
Læs også: Pirat-udvikler: Popcorn Time slet ikke lukket - vil vende frygteligt tilbage
Men tallene er ret tydelige.
I Danmark vurderer analysehuset MUSO, at lige godt én ud af ti net-brugere har besøgt sider med ulovligt indhold i 2015.
Torrent er stadig en rimelig populær metode blandt piraterne for at få adgang til ulovligt indhold, men det går ned af bakke.
Godt 17 procent af piraterne i 2015 anvender ifølge MUSO torrent-siderne. Det er et fald på 20 procentpoints i forhold til MUSO-rapporten for 2014.
Ser vi lidt længere tilbage, understreges den tendens yderligere.
Universitetet i den svenske by Lund opgjorde et fald i fildelingen på 40 procent i perioden fra 2009 til 2014.
Billigere software og tjenester
Man kan lidt populært sige, at det er abonnementet, der har udryddet piraterne.
En af begrundelserne for at software-pirateriet er faldet, er nemlig, at software-branchen har skiftet taktik fra store dyre programmer til i stedet at sælge billige månedlige abonnementer eller helt give kode væk, som det har været tilfældet med Windows 10.
Ligeledes har streaming-tjenester som Spotify og Netflix med deres musik- og filmabonnementer været medvirkende til et fald i pirateriet.
Den danske musikbranche erklærede således tidligere på året, at pirateri ikke længere er et problem.
Læs også: Dansk musikbranche jubler over streaming: Pirater er ikke længere et problem
Begrundelsen var, at musikstreaming nu udgør godt 70 procent af det samlede salg af indspillet musik i kongeriget Danmark.
Tidligere var piraterne ellers udset som en musikbranchens helt store trusler, men den kamp ser nu ud til at være afblæst.
"Folk bruger jo de lovlige tjenester, som hele tiden bliver bedre og mere brugervenlige på de platforme, som de ønsker. Derfor anser vi ikke lige nu pirateri, som et stort problem i de skandinavisk musikmarkeder," lød det dengang fra Lasse Lindholm fra musikselskabernes brancheforening IFPI.
Denne tendens ser man ikke helt på samme vis indenfor videostreaming.
Netflix og Co har trukket mange op af sølet, men det er faktisk de ulovlige streamingtjenester med videoindhold, der holder pirateriet gående, og gør Europa til den største piratregion.
Det er nemlig her, at hovedparten af den ulovlige trafik drives hen, ifølge MUSO.
Læs også: Ulovlig streaming gør Europa til en pirat-region: Her er de værste syndere
Tendensen indenfor videostreaming bliver dog nok den samme, som vi har set med musikken.
Der vil blive færre og færre filmkiggere, der snyder, i takt med at de lovlige tjenester bliver bedre og de ulovlige sider stresses mere og mere.
Der er altid en lille gruppe, der vil snyde, men pirateri som en folkesport er på vej væk, selvom det nok lige kommer til at tage et par år endnu.
Hvad med dig? Mener du også, at piraterne er på vej ud?
Læs også:
Hvis du bliver knaldet for fildeling: Her er dine rettigheder
Dansk musikbranche jubler over streaming: Pirater er ikke længere et problem