Artikel top billede

Asus lancerer nye Windows-computere - kommer uden crapware

Asus har annonceret en ny computerserie, hvor der ikke bliver installeret andet software end Windows 10.

Hvis du er træt af at skulle slette et hav af ekstraprogammer, når du køber nye computere, så kommer Asus nu til undsætning.

Firmaet lancerer nemlig en ny serie af computere, der kommer uden tredjepartsprogrammer - det vi almindelige forbrugere kalder bloat- eller crapware.

I første omgang er det kun Asus' CoreM-computer, Zenbook UX305(CA), der kommer uden nogle former for ekstra programmer.

Ren som en nyvasket barnenumse. Den sættes til salg hos Power, Dustin, CDON, Webhallen og ComputerCity.

"Vi har noteret os, at dette er et ønske fra markedet, specielt blandt vores mest computerinteresserede kunder, og vi er glade for at kunne lancere dette koncept i de nordiske lande," forklarer Stinè Jespersen, Marketing Manager, ASUS Nordic, i en pressemeddelelse.

Microsoft Signature Edition
Asus er ikke det eneste selskab, der tilbyder computere uden ekstra, forudinstalleret software.

Microsoft har i en årrække haft sin Signature Edition-serie, en serie af computere fra forskellige producenter uden crapware, som Microsoft sælger via sine amerikanske butikker og webstore.

Men tilbage i marts lancerede Microsoft også Signature Edition i Danmark igennem Elgiganten. Her kan du købe en række computere uden crapware, og ifølge Martin Thorning Hansen, Windowschef i Microsoft Danmark, er netop crapware med til at skabe en negativ diskurs omkring Windows-maskiner.

"Det er et af de kritikpunkter, vi oftest hører om Windows: At Windows med tiden bliver langsommere og begynder at crashe, og det er ofte den ekstra software, som producenterne installerer på deres computere. Derfor har vi lavet Signature, så der er ikke nogen unødvendige processer, som står og trækker unødvendigt på computerens ressourcer og gør den langsom," udtalte Martin Thorning Hansen i forbindelse med lanceringen af Signature Edition i Danmark.

Har du overvejet at købe en Signature Edition eller en Asus-computer i Pure-serien? 

Læs også: Derfor bliver iPad Pro aldrig så god som en pc




IT-JOB

Danske Andelskassers Bank A/S

IT-konsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Driftsspecialist til tværfagligt team

Acrelec Danmark

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere