TOPNYHED:Microsoft klar med ny direktion for den danske forretning: Her er de nye direktører

Artikel top billede

Fem gigantiske spil: Her er hundredevis af timers kvalitetstid

Vi går tæt på tidens største spil der sikrer underholdningen lang tid ud i fremtiden. Hør hvorfor du skal spille Fallout, Witcher, Assasin's Creed og alle de andre.

Et særligt kendetegn binder årets største og bedste udgivelser sammen. Det er alle åbne spil, hvor man i eget tempo kan gå på opdagelse og afdække de mange hemmeligheder, spiludviklerne har gemt for os.

Der er noget særligt befriende over de åbne spil, og sjældent er to oplevelser identiske. Det gør dem sjove ikke kun at spille, men også at tale om. Din oplevelse varierer stensikkert fra min, og i dialogen med andre afdækker man spillenes respektive universer.

Og så er de sjældent overstået på en aften, men varer gerne helt til påske for at bruge en velkendt floskel fra den kommende højtid. Ergo kan man spare lidt på budgettet, hvis kun der er luft til et enkelt eller to af slagsen, og man søger at maksimere sin value-for-money.

Spilmarkedet er netop nu fyldt med kompetente åbne verdener, sandkassespil som de også kaldes. Men ikke alle er lige gode. Her går vi tæt på de bedste af slagsen.

1. Assassin's Creed Syndicate

Ubisofts årligt tilbagevendende snigerspil Assassin's Creed, som vi anmeldte i sidste uge, er i år draget til 1900-tallets London, hvor den industrielle revolution medfører gennemgribende ændringer i samfundets sociale konstruktion, og himlen farves sort af smog fra de mange pulserende skorstene, der med lysets hast skyder op i den engelske metropol.

Syndicate er måske ikke årets bedste spil, men dets univers er vidunderligt som altid. For en gangs skyld har producenten Ubisoft gjort meget ud af underholdningen omkring den centrale fortælling, hvorfor man får mere ud af bare at gå på opdagelse end at følge spillet slavisk. Præcis som vi ønsker, åbne spil skal være.

2. Disney Infinity 3.0

Disney har med Infinity 3.0 for alvor meldt sig på toys-to-life-scenen, hvor fysisk legetøj smelter sammen med den digitale verden. Hovedattraktionen i 3.0 er selvfølgelig ankomsten af Star Wars-serien, som Disney købte af Lucasfilm tilbage i 2012.

Netop Star Wars er som skræddersyet til Infinity, der går ud på at besøge en bred vifte af velkendte børne- og nørduniverser. Man kan (gen)opleve både den nye og gamle filmtrilogi, eller man kan fjolle rundt i specifikke områder såsom Tatooine og løse mindre opgaver.

Med både Inside Out, Marvel og flere andre af Disneys velkendte universer på programmet vil Infinity, som navnet antyder, ingen ende tage, og det kan vi godt lide. Mest til børn, men voksne kan sagtens gribe den anden controller og lege med.

3. Fallout 4

Selvom der i skrivende stund endnu er et par dage til udgivelsen af Fallout 4, kan vi allerede røbe, at det holder og er sit navn værdigt. Bethesda Softworks A-hold (Skyrim) har arbejdet i flere år på gøre Fallout 4 så overbevisende som muligt, og det er lykkedes langt hen ad vejen.

Fokus er stadig på dig, spilleren, og din kamp for overlevelse i den forurenede, benhårde ødemark, der befolkes af alt fra supermutanter til kannibaler og andet afskum. Som altid kan Fallout spilles på et væld af forskellige måder defineret ud fra din figur. Er du en spinkel revolvermand med et glimt i øjet, et godhjertet muskelbundt med hang til flasken eller noget helt tredje? Valget er dit, og ødemarken og dets indbyggere reagerer forskelligt alt herefter.

På mange måder er Fallout og Bethesda, stadig kongen af rollespil, og selvom fjerde kapitel ikke er en revolution i hverken serien og genren, er det ikke til at gå fejl af.

4. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Metal Gear Solid 5, som vi kiggede på i forrige måned, er den legendariske spildesigner Hideo Kojimas svanesang hos Konami og det måske bedste spil i serien.

The Phantom Pain er lige dele åben verden og strategispil, hvor du skal udvide dit militære imperium ved at infiltrere fjendens baser og aflure deres teknikker for så at bruge dem til egen vinding. Et helt igennem japansk spil, der byder på mange fjollede elementer, men som i det store hele imponerer.

Metal Gear har altid handlet om øjebliksbilleder. De situationer, der opstår, når du ligger dybt bag fjendens linjer, sårbar og alene. Med The Phantom Pain opstår der mange gode af disse, og altid har du et værktøj til at bringe dig ud af knibe. Spændende, intenst og selvfølgelig kæmpestort for ikke at sige bimlende vanvittigt.

5. The Witcher 3

Med The Witcher 3 tog polske CD Projekt Red langt om længe skridtet og gjorde deres fantasy-serie åben. I bedste Skyrim-stil ligger verden for dine fødder, og med på rejsen følger masser alt fra storpolitik over fabeldyr til maskebal.

The Witcher 3 har nok, i min optik, årets største og bedste verden, og det skyldes især den modenhed, hvormed udviklerne er gået til opgaven. Verden er ikke sort/hvid i The Witcher, og hvert et valg har en senere konsekvens. Du keder dig ikke et sekund, også selvom du når det punkt, hvor man indser, at her er et spil større end hvad man tænkeligt kan spille.

Men det er okay, når det går op for dig, at The Witcher har tæt på den mest overbevisende og levende verden, vi endnu har set i et computerspil.

Læs også: [b]Anmeldelse: Skæbnetimen for Destiny[/b]