Artikel top billede

Foto: Niclas Jessen.

Efter exit fra TDC: Sådan kan Carsten Dillings fremtid forme sig

ComputerViews: Carsten Dilling er fortid i TDC, men melder sig selv klar til en ny toppost. Meget taler for, at vi hurtigt kan se Carsten Dilling tilbage i en magtfuld position i dansk erhvervsliv.

Carsten Dilling har i de seneste otte år været uløseligt forbundet med TDC, og ligesom der er mange meninger om TDC, vil der derfor givetvis også være det om Carsten Dilling selv.

Carsten Dilling er imidlertid meget andet end TDC, der trods alt kun har udgjort en mindre del af den 53-årige nordsjællanders karriere.

Læs også: Carsten Dilling: "Jeg har tænkt på TDC 24/7 i otte år - nu er det tid til noget nyt"

Han har tidligere i blandt andet været 17 år i IBM med forskellige direktør-poster, hvorefter han var koncernchef i Columbus IT og administrerende direktør i Ementor.

Han spillede en helt central rolle, da den nuværende Atea-koncern blev skabt, idet han som administrerende direktør i Ementor stod i spidsen for at lægge Topnordic og Ementor sammen og efterfølgende var med til at opkøbe Atea.

Har CEO-profilen på plads

Siden blev Carsten Dilling ansat som som direktør for TDC Fastnet Norden af daværende TDC-CEO Jens Alder.

I 2009 blev han udnævnt til koncerndirektør for TDC Operations frem til 2013, hvor han overtog styringen med TDC efter Henrik Poulsen, der skiftede til Dong. 

Carsten Dilling er oprindeligt uddannet fra Handelshøjskolen i København (1986) med en HA i finansiering og HD i udenrigshandel.

Med det cv, han kan vise frem, er han en oplagt kandidat til en ny toppost i dansk erhvervsliv.

Mest oplagt af alt er en toppost i en dansk eller nordisk it-virksomhed.

"Jeg ved, at det er god timing for mig"

Da Carsten Dilling i sidste uge fortalte om sine fremtidsplaner til Computerworld, gjorde han to ting klart:

1) Han føler sig klar til en ny topstilling i dansk erhvervsliv.

2) Det bliver ikke i et teleselskab, der konkurrerer med TDC.

Men derudover har Carsten Dilling ikke låst sig fast på, hvad fremtiden skal bruges på:

"Så nu ser vi, hvad der byder sig - og så tager vi den derfra," forklarede Carsten Dilling i interviewet, som du kan læse her.

Samtidig sagde han noget kryptisk:

"Der har i de senere måneder været ret spændende ting på bordet, som jeg har måtte sige nej til, og jeg ved, at det er god timing for mig."

Her er kompetencerne

Det er dog ikke svært at få øje på, hvad Carsten Dilling vil kunne bruges til i lignende stillinger i andre større virksomheder.

For selvom der ganske givet vil være dem, der mener, at han ikke har været en ubetinget succes i TDC, så har han i det store hele leveret varen i forhold til den strategi, selskabet har haft (og som allerede lå klar under Henrik Poulsen) - også selvom det har krævet en vis hårdhed i beslutningerne undervejs. 

Læs også: Efter pludseligt direktør-exit i TDC: Her er TDC's tre store udfordringer

- Carsten Dilling har stået i spidsen for TDC i en hård periode, hvor den barske konkurrence har nødvendiggjort en kontant linje i forhold til udgifterne og viljen til at satse i forhold til nye forretningsområder.

- Han har erfaringer med fusioner. 

- Han har erfaringer med turnarounds.

- Han har arbejdet rigtig med med de kundevendte processer.

- Han har et indgående kendskab til it-branchen og for en dyb forståelse for, hvad digitalisering kan bruges til i en moderne organisation.

Det er den slags meritter, CEO'er og koncernchefer skal kunne dokumentere, hvis de vil være blandt de tunge erhvervs-drenge.   

Åben for lidt af hvert

Carsten Dilling har selv forklaret om sine fremtidsplaner, at han er "åben for, at det kan blive en operationel rolle igen og også en koncernchef-rolle i noget stort, hvis det er det."

"Men det kan også være bestyrelsesarbejde i en mere omfattende grad, end jeg har gjort tidligere. Jeg har mange erfaringer med, hvordan det er som CEO at arbejde op mod en professionel og stærk bestyrelse."

Artiklen fortsætter under billedet ...

Har prøvet at stå uden job før

Carsten Dilling har ikke noget nyt job på hånden nu, og det er ikke første gang i karrieren, at han har prøvet det.

Det samme var situationen, da han i 2005 stoppede i Columbus IT, efter at Ib Kunøe havde købt sig til kontrollen med selskabet og i stedet ville have en international profil fra Microsoft.

Hos Ementor stod han i spidsen for selskabet, indtil det i 2006 lukkede og slukkede i Danmark, fordi alle forretningsaktiviteterne blev solgt fra.

Carsten Dilling har flere gange formået at gøre comeback til en ny toppost.

Det er slet ikke utænkeligt, at vi inden længe igen ser Carsten Dilling med et 'CEO' på visitkortet - og it-branchen er den mest oplagte branche, når man ser på hans profil.

Læs også:

Efter pludseligt direktør-exit i TDC: Her er TDC's tre store udfordringer

Carsten Dilling: "Jeg har tænkt på TDC 24/7 i otte år - nu er det tid til noget nyt"

Nyudnævnt TDC-direktør: Det er til at få øje på udfordringerne

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Teleekspert om direktør-exit i TDC: Det er lidt af en overraskelse



White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering