Datatilsynet ser meget alvorligt på statens læk af 900.000 danskeres CPR-numre og er i gang med at forberede en sag mod statens CPR-kontor. Det skriver Politiken.
"Vi vil nu tage kontakt til CPR-kontoret og bede dem om at komme med en redegørelse. Vi vil blandt andet spørge dem, hvad der er sket, og hvad de vil gøre, for det ikke sker igen. Det er helt standard, når der er en sikkerhedsbrist af den her størrelse," siger Jesper Vang, der er specialkonsulent i Datatilsynet, til avisen.
CPR-kontoret, der hører under Økonomi- og Indenrigsministeriet, har ikke taget kontakt til Datatilsynet af egen drift, oplyser tilsynet over for avisen.
CPR-kontorets fejl kan ikke kan få de samme konsekvenser, som hvis det havde været en privat virksomhed, der havde lækket CPR-numrene:
"Nu er det jo en offentlig myndighed, og så er vi lidt begrænset i, hvad vi kan. Hvis en privat havde gjort noget tilsvarende, ville vi nok tale om en politianmeldelse. Den mulighed eksisterer ikke i forhold til offentlige myndigheder. Det er der ikke hjemmel til i persondataloven," siger Jesper Vang.
I stedet kan man udtale kritik af offentlige myndigheder og komme med henstillinger, der svarer til de påbud, man giver private virksomheder, fortæller specialkonsulenten til Politiken.
Læs også: