Iværksætterne bag den danske e-faktureringsvirksomhed Tradeshift startede som statsansatte.
Men i dag har de fået skabt en global virksomhed, der har været i hastig vækst gennem de seneste år.
Og for nylig blev der sat en tyk streg under de fortsatte vækstambitioner, da Tradeshift fik tilført 400 millioner kroner i en gigantisk kapitaltilførsel.
Millioner der først og fremmest skal bruges på at etablere en lang række nye job, fortæller Christian Lanng, medstifter og administrerende direktør i Tradeshift, til Computerworld.
"Vi er klar til at foretage massive investeringer, og vi vil primært investere i mennesker. Vi skal have nogle flere kloge hoveder ind i Tradeshift. 80 til 90 procent af vores investering vil gå til at hyre folk, der kan være med til at forbedre vores produkt," siger han.
"Vi er klar til at foretage massive investeringer, og vi vil primært investere i mennesker"
Opruster globalt
Tradeshift har tre udviklingscentre. Et i San Francisco, et i Kina og så det københavnske, der er det største.
I forbindelse med kapitaltilførslen meddelte Tradeshift, at pengene primært skal bruges til at ekspandere i Asien. Men Christian Lanng fortæller, at Tradeshift også planlægger at fordoble antallet af medarbejdere i både USA og i København.
"I København vil det betyde, at vi skal hyre næsten 50 mand mere," siger han.
Startede i staten
Tradeshift blev stiftet i 2010 i København af Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest, der alle har en fortid hos IT- og Telestyrelsen, hvor Lanng var kontorchef.
I styrelsen udviklede de sammen en offentlig dansk e-faktureringsløsning ved navn NemHandel og blev inspireret til at videreudvikle det til en selvstændig forretningsidé, der skulle være tilgængelig for alle typer af virksomheder.
Og siden da har Tradeshift udviklet sig hastigt.
"Derfor har vi udvikling i København"
I dag definerer Christian Lanng Tradeshift som en global virksomhed.
Men når virksomheden alligevel har valgt at placere sin største udviklingsafdeling på hjemmebane i København, skyldes det ifølge Lanng, at danske medarbejdere har en tilgang til deres arbejde, der på mange måder matcher den, som internationale softwarevirksomheder som Tradeshift efterspørger.
"I Danmark er der en tradition for, at man arbejder problemorienteret og stiller kritiske spørgsmål, så man kommer ind til essensen af problemstillingen. Samtidig har vi også et stærkt ‘samarbejdsgen', hvor vi er stærke i gruppearbejde. Det er nogle helt naturlige skills, som vi har med fra barnsben og fra vores uddannelsessystem," siger han.
Tradeshift: Sådan får du et job hos os
Christian Lanng understreger dog, at det langt fra kun er danskere, der bliver ansat i den københavnske udviklingsafdeling. Han anslår, at der alene i København arbejder 15 forskellige nationaliteter, mens der på globalt plan er 31 forskellige nationaliter ansat i virksomheden.