Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Vrede TDC-kunder: Vi får ikke det bredbånd vi betaler for

Mange TDC-kunder har oplevet for lave hastigheder, selv om telegiganten for nyligt lovede garanterede minimumshastigheder. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du får for lidt.

Siden Computerworld skrev om, at telegiganten TDC droppede sine 'op til´-bredbåndshastigheder' og stedet garanterede minimumhastigheder til sine halv million bredbåndskunder, har Computerworld modtaget et lille dusin læserhenvendelser.

Alle læserhenvendelserne går på, at TDC-kunderne får for lidt.

Hvad enten de har 20, 60 eller 100 Mbit/s-forbindelser, levede hastigheden ikke op til de garantier, som TDC siden sidste uge har stillet til sine kunder, der er hoppet over på selskabets nye produktportefølje med garanterede hastigheder.

"Jeg har været kunde hos TDC i mere end 20 år og betaler i øjeblikket 369 kroner om måneden for bredbånd på 20/2 Mbit/s. + fastnettelefon. Min reelle hastighed måles til 15,890/1,67 Mbits/s," skriver en læser.

"På TDC's hjemmeside reklamerer man med 40/10 Mbits/s til 289 kroner om måneden, garanteret! Jeg betaler altså 80 kr. mere for en hastighed, som kun er 40 procent af det garanterede. Så meget for TDC's 'garantier' og 'kundeservice'," fortsætter Computerworld-læseren.

Forbudt at auto-forbedre kundeoplevelsen

Camilla Sebelius Jørgensen, som kommunikationsmedarbejder hos TDC, er det så ikke lidt forvirrende, at kunder får garanteret og derfor forventer én hastighed, mens I reelt leverer en anden og lavere hastighed?

"På vores ældre produkter er der et spænd mellem eksempelvis 10 til 20 Mbit/s, mens vi nu garanterer en minimumshastighed. Det, vi gør, er, at vi kigger på den specifikke kundes specifikke forbindelse, og så kan vi sige, hvilken hastighed kunden kan få."

Det hjælper åbenbart ikke for de læsere, der har henvendt sig til vores redaktion med lavere hastigheder end forventet?

"Nej, men det kan være, at Computerworld-læserne er på den gamle aftale med 'op til-hastigheder'. På grund af markedsføringsloven kan vi ikke bare flytte kunder over på nye og måske bedre og billigere produkter uden deres tilladelse. Derfor skal vi have kunderne til at kontakte os og give os den tilladelse."

Får du stadig for lidt?

Retter I så ikke bare 'op til 20 Mbit' ned til 'garanteret 10 MB'?

"Det kommer an på kundernes linjer. Vi kan også hjælpe dem med fejlretning, da vi har erfaringer med, at relativt simple ting som driveropdateringer og justering af routerens indstillinger kan hjælpe med at øge hastigheden."

Hvis du som TDC-kunde ikke får nok eller er i tvivl om, hvor hurtigt bredbånd du kan få i dit område, kan du kontakte selskabets kundeservice på følgende adresse: socialemedier@tdc.dk skriv 'Bredbånd' i emnefeltet.

Såfremt du trods TDC's garantier stadig får for lidt, så er du naturligvis også velkommen til at kontakte Computerworlds redaktion

TDC garanterer din internet-hastighed - får du hvad du skal have?


TDC dropper 'op til' hastigheder - se hvad du kan forvente i stedet




IT-JOB

Mobilplan ApS

Content Creator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Webanalytiker til digitale løsninger

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere