Artikel top billede

Stephen Elops beslutning om Android-telefoner fra Nokias hånd bekommer (måske) ikke Microsoft særligt godt. Foto: Kim Stensdal.

Microsoft: Nokias satsning på Android er altså ikke vores idé

Ifølge Microsoft er det usikkert, om virksomheden vil tilbyde Android-telefoner efter overtagelsen af Nokia er afsluttet senere på året. Men måske er der bare taktik.

Mandag meddelte Nokia, at selskabet lancerer tre nye mobiltelefoner i budgetkategorien, der anvender Android som styresystem.

En kode, som ellers har ligget langt fra Finland og ikke mindst langt fra Microsoft, der har lagt billet ind på at købe Nokias mobildivision.

Derfor har Android-meddelelsen ført til spekulationer om, hvorvidt Microsoft ligefrem vil investere i et operativsystem, der konkurrerer med Windows Phone og hidtil har været Nokias darling.

Den overraskende Android-besked fra Stephen Elop har medført en reaktion fra Microsofts kommunikationsdirektør, Frank Shaw.

I et blog-indlæg skriver han nu, at det ikke var Microsofts beslutning at fokusere på Android-telefoner, men at Nokia har arbejdet på disse planer før Microsoft-opkøbet.

"I øjeblikket arbejder vi som selvstændige selskaber, hvilket er et krav fra antitrust-lovene. Det vil vi fortsætte med, indtil handlen er afsluttet," skriver han.

Så selv om Microsoft ønskede at stoppe Android-planerne, har det altså ikke været muligt, lyder det fra Microsoft-manden.

I september 2013 fortalte Microsoft, at virksomheden var klar til at købe Nokia til en pris på lige godt 40 millirader kroner.

Det ventes, at det endelig opkøb kan være på plads i første kvartal 2014, altså i dette kvartal.

Stadig tilknytning til Microsoft

Frank Shaw peger på, at Nokias X-modeller med Android stadig benytter Microsofts cloud-tjeneste, Ondrive, Outlook.com og Skype.

Android-udgaven er således tilpasset Microsofts infrastruktur, hvilket åbner for millioner af brugere, især på nye markeder i eksempelvis Afrika, hvor X-modellerne primært skal sælges.

Om Microsoft vil beholde Android, når firmaet overtager Nokia senere i dette kvartal, er endnu uvist.

Frank Shaw skriver dog:

"Vores grundlæggende smartphone-strategi handler om Windows Phone, og vores primære platform for udviklere er Windows."

Det skriver Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Nokias X-modeller, som Android-telefonerne kommer til at hedde, bliver rullet ud til en vejledende pris på 89 euro. De kommer på udvalgte markeder i Asien, Europa, Indien, Latinamerika, Mellemøsten samt Afrika. Foto: Nokia.

Billigt supplement

Beslutningen om en billig Android-telefon som supplement til de noget mere bekostelige Windows-telefoner giver dog god mening.

Nokia X-produkterne er et attraktivt produkt for førstegangskøbere af smartphones.

I Afrika er det blot ti procent af telefonerne, der er smarte, og her åbner det en markedsmulighed.

Nokia kan altså med lidt held og gode telefoner til en attraktiv pris trække hundredevis af millioner af brugere ind i Microsofts økosystem med X-modellerne.

Så måske er Android-beslutningen en smart taktisk Nokia-manøvre inden Microsoft-overtagelsen.

Du kan læse en mere grundig analyse af Nokias Android-telefoner her: Derfor tager Nokia nu Android om bord - her er forklaringen

Læs også:
Nokia satser på Android-platformen

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Microsoft køber Nokia




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere