Internet of Things kan beskrives som et gigantisk netværk, hvor milliarder af enheder og maskiner kommunikerer med hinanden og udveksler data.
Det er ikke bare snak, for det finder allerede sted.
Et eksempel er de sensorer, der i dag findes i alt fra biler til sundheds-udstyr og energiforsyningen.
ABI Research har vurderet, at der vil være flere end 30 milliarder enheder koblet til internettet i år 2020.
Fra store selskaber som Dong, Vestas og Grundfos til moderne storbyer og dit fremtidige hjem: Internet of Things begynder for alvor at tage form.
Forvent automatisering og intelligens i netværket i en grad, vi endnu kun har kunnet drømme om.
Og forvent problemer og udfordringer.
Her er de store udfordringer med IoT
Det sidste er nok noget af det, der endnu ikke er blevet talt så meget om i industrien, og de problemer, der er blevet fremhævet, går som regel på privacy.
"Internet of Things giver de regeringer og virksomheder, der følger alle vores bevægelser, noget, de ikke har i dag: øjne og ører. Snart vil alt, vi foretager os, både online og offline, blive optaget og opbevaret for evigt," har sikkerhedskommentator Bruce Schneier udtalt.
Men der er helt andre konkrete problemer, som vi allerede nu bør begynde at forholde os til.
I et blogindlæg af research vice president Earl Perkins, Gartner, kan man blandt andet læse om nogle af de centrale udfordringer.
En af dem går på, at IoT-enheder typist ikke har en brugergrænseflade, hukommelse eller processorkraft, som vi kender det fra eksempelvis en tablet-pc, der er koblet til nettet.
"Disse enheder er i nogle tilfælde designet til at fungere i barske omgivelser i årevis med det, som hardware-fabrikken og udvikleren har leveret."
"Indlejrede system-designs indtager en fremtrædende plads i mange af disse enheder, og de skal ofte kunne kommunikere og interagere direkte med andre enheder og kræver derfor en fler-lags-forståelse af maskine-til-maskine kommunikation."
"Det er ikke så let, som det ser ud, at lave en sikkerhedsplan for den slags enheder," skriver Earl Perkins.
"Hvis du er interesseret i at installere noget kode på en IoT-enhed, skal du sikre dig, at du taler med designerne og programmørerne allerede fra starten af bare for at finde ud af, om de har den hukommelse og processsorkraft, der kan køre det," lyder et eksempel.
Dette kan også blive svært at styre
En anden ting, vi bør bekymre os om, er, at en af måderne, it-kriminelle kan ramme os på, er at stoppe strømkilderne til IoT-enhederne.
Det kan eksempelvis være relevant at se nærmere på den trussel, når hele lys-systemet i en moderne storby er koblet op til internettet.
Trådløse forbindelser og sensorer er efterhånden ved at blive standard i stort set alle maskiner og komponenter i vores digitaliserede verden, samtidig med at regnekraften øges, og mere intelligente analyseværktøjer vinder frem.
Alt fra vandpumper til biler, briller og køleskabe skal kobles til nettet, så de kan kommunikere og på den måde muliggøre nye anvendelsesscenarier.
Men selv om det lyder besnærende, lader et så stort og forskelligartet netværk af enheder sig ikke etablere uden sikkerhedsmæssige udfordringer.
En tredje bekymring fra Earl Perkins går på hele identificeringen og autentificeringen i Internet of Things.
"Der vil komme nogle interessante designs til sikkerhedsstyring, når du skal give alle og alting et navn og derefter finde ud af forholdet imellem dem for at vide, hvilken slags adgang der skal gives," skriver han i sit indlæg.
Læs også:
Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu