Artikel top billede

Nu kaster Google milliarder efter nye algoritmer

Den amerikanske søgegigant Google har brugt milliarder af kroner i weekenden. Denne gang er midlerne brugt på opkøb af engelsk specialistvirksomhed.

Google har haft den helt store pung med i byen i weekenden og har smidt 400 millioner dollar, eller godt 2,1 milliarder danske kroner, på bordet for at få fingrene i virksomheden DeepMind Technologies.

Det bekræfter Google i en e-mail til IDG News Service.

DeepMind Technologies har base i London og beskæftiger sig med kunstig intelligens, men derudover er det endnu uvist, hvordan Google vil bruge den nyerhvervede teknologi i sine produkter.

Opkøbet sker blot 14 dage efter Googles opkøb af virksomheden Nest, som Google betalte svimlende 17,5 milliarder danske kroner for.

Google får fingre i nye algoritmer

På DeepMinds hjemmeside løfter virksomheden en lille flig af sine evner og tekniske kunnen.

"DeepMind er en virksomhed på forkant med den nyeste kunstige intelligens. Vi kombinerer de bedste teknikker indenfor machine learning og neurovidenskab, til at bygge kraftfulde algoritmer, som kan bruges til generelle formål," skriver virksomheden DeepMind på sin hjemmeside.

Virksomhedens algoritmer bruges i dag indenfor særligt tre forretningsområder.

"Vores første kommercielle applikationer er indenfor kategorien simuleringer, e-handel og spil," skriver DeepMind.

Google har ikke ønsket at kommentere teknikken over for IDG News Service.

Kunstig intelligens på hjernen

Den kunstige intelligens er i øjeblikket et hit hos amerikanske Google, som også havde en finger med i spillet omkring lanceringen af det såkaldte Quantum Artificial Intelligence Lab hos NASA, der bruges til forskning i machine learning.

Hos Google ser man netop machine learning og den kunstige intelligens som en vigtig ingrediens i virksomhedens fremtidige produkter.

"Vi håber, det hjælper forskerne med at konstruere mere effektive og mere nøjagtige modeller til blandt andet talegenkendelse og websøgning," mener Google.

Læs også:
Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Google vil ind i dit hjem: Køber digital termostat for gigantbeløb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere