Destruktiv orm angriber Microsoft og RIAA

Den seneste variant af Mydoom-ormen har fået et solidt fodfæste hos ubeskyttede pc-brugere. Ormen er mere destruktiv end sine forgængere og sletter filer fra den inficerede Windows-pc. Hver måned vil den forsøge et netværksangreb mod Microsoft og den amerikanske pladebranches organisation, RIAA.

Microsoft og den amerikanske pladeindustris brancheorganisation, RIAA, kan se frem til i lang tid fremover at blive generet af internetormen Mydoom.F.

F-varianten af Mydoom-ormen var ikke spået nogen stor succes, da den blev opdaget 20. februar. Efter de første timer af ormens liv så det ud til, at den ville dø i stilhed.

Men siden weekenden har ormen ifølge flere antivirusfirmaer fået ny luft og har tilsyneladende fundet sig en base hos private brugere, som ikke bruger opdateret antivirussoftware.

Registreret i stort antal

- Ormen bliver registreret i stadig større antal. Det tyder på, at ikke alle internetbrugere beskytter sig med opdateret antivirussoftware, siger sikkerhedskonsulent Graham Cluley fra antivirusfirmaet Sophos i en kommentar på firmaets hjemmeside.

Ligesom de foregående varianter af Mydoom, angriber denne version kun Microsoft Windows 95, 98, ME, NT, 2000 og XP.

Men i modsætning til de første varianter af Mydoom, har denne version ikke en indbygget "sidste salgsdato". Den vil med andre ord forblive aktiv på de inficerede maskiner, indtil den bliver fjernet.

Antallet af infektioner er ikke alarmerende, men da ormen er mere destruktiv end sine forgængere i Mydoom-familien, bekymrer det alligevel antiviruseksperterne, at Mydoom.F-angrebet stadig vokser.

Nødt til at beskytte pc

- Hvis man vil være en ansvarlig internetbruger, så er man nødt til at beskytte sin pc. Ellers risikerer man, at den bliver en del af den zombie-hær, som angriber Microsofts og RIAA's webservere, siger Graham Cluley.

Mellem den 17. og 22. i hver måned vil Mydoom.F forsøge at tage del i et distribueret netværksangreb mod webstederne microsoft.com og riaa.com.

I den mellemliggende periode vil ormen forsøge at sprede sig selv via e-mail, fildelingstjenester og delte netværksdrev. Samtidig vil den slette tilfældige dokumenter, billeder og film fra harddisken på den inficerede pc.

Ifølge SANS Institutes Internet Storm Center er IP port 3127, som Mydoom benytter til sin indbyggede bagdør, fortsat den, der bliver udsat for flest angreb fra enten varianter af Mydoom selv eller portskanningsprogrammer.

Den første variant af Mydoom er i øjeblikket den næstmest aktive orm på internettet efter Netsky.B.

Antivirusfirmaer om Mydoom.F

Computer Associates

F-Secure

McAfee/NAI

Panda

Sophos

Symantec

Trend Micro




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere