Artikel top billede

Microsoft viser sin næste Xbox i maj

Den næste konsol fra Microsoft bruger en ny processor-arkitektur og kan ikke køre de gamle spil.

Så er der nyt om Microsofts næste konsol-generation. Sony viste sin kommende PlayStation 4 i februar, og det var ventet at Microsoft hurtigt ville følge efter med en ny Xbox. Nu skriver flere medier, at Microsoft vil præsentere konsollen på et pressemøde i maj. Ifølge The Verge sker det sandsynligvis den 21. maj.

Men det kan også tænkes, at Microsoft kun vil afsløre de tekniske data for konsollen i maj, mens maskinens design først bliver vist på E3-messen i juni.

Den næste Xbox (med kodenavnet Durango) bruger en ny processor-arkitektur fra AMD, der kombinerer en "Jaguar" processor og en grafikchip på samme enhed. Det melder Bloomberg. Det betyder også, at konsollen ikke kan køre de gamle Xbox 360-spil, der er skrevet til PowerPC-arkitekturen fra IBM.

Dermed har både Microsoft og Sony valgt at skifte til en pc-baseret x86-teknologi i deres konsoller. Det er en stor sejr for AMD, der også skal levere chips til PS4. De store tabere er IBM, Intel og Nvidia, som ikke er med i den næste konsol-generation.

For spiludviklere med pc-erfaringer betyder det, at det bliver lettere og billigere at udvikle til konsoller og portere eksisterende pc-spil til konsol-platforme.

Microsoft har ikke selv afsløret noget om funktionerne i den næste konsol-generation, men det ser ud til, at den kræver en konstant online-forbindelse.

En Microsoft-medarbejder kom til at udløse en proteststorm på nettet i de seneste dage med sin udmelding om, at vi lever i en "always on" verden, og softwarefirmaet måtte efterfølgende undskylde.

Men udmeldingen tolkes som et tegn på, at konsollen kun fungerer, når den er på nettet.

Det ventes, at både den næste Xbox og PS4 bliver lanceret i god tid inden den vigtige julehandel sidst på året.

Bloggeren Paul Thurrott fortæller, at den næste Xbox kommer til at koste 500 dollar i den normale version og 300 dollar med en abonnements-model, hvor man skal betale hver måned for Microsofts Xbox Live-tjeneste.

Den nye PS4 fra Sony skal koste 430 dollar for en basismodel og 530 dollar for en premium-udgave.

Den store trussel mod konsollerne er ikke kun de nye billige spilmaskiner som Ouya, men også tendensen hen mod spil på mobile enheder og sociale netværk. Nintendo kom med sin nye Wii U konsol i november sidste år, men salget har været skuffende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere