Den næste generation af spilkonsollen Xbox fra Microsoft kræver muligvis en konstant internet-forbindelse for at fungere. Ligesom mange spil efterhånden ikke kan køre uden netopkobling - den seneste version af Sim City er et af de mest kontroversielle eksempler - så kommer det samme til at gælde for den næste konsolgeneration.
Adam Orth, der er kreativ chef for Microsoft Studios, antydede det i sidste uge i et indlæg på sin lukkede Twitter-konto.
"Undskyld, men jeg forstår ikke hele balladen om 'Always On" konsoller. Hver enhed er nu 'always on'. Det er den verden, som vi lever i," skrev Orth.
Hans bemærkning udløste en storm af protester og diskussioner på nettet. Spil som Diablo 3 og det nye Sim City viser, hvor galt det kan gå, hvis softwaren kun fungerer med en online-forbindelse. Hvis serveren er langsom, bliver det umuligt at bruge spillet.
En bruger kommenterer på Twitter, at mange områder i USA stadig mangler bredbånd. Men hvorfor skulle man overhovedet bo der, spørger Orth i et spydigt svar.
Sådan fortsætter debatten på Twitter, hvor Orth laver en sammenligning med elnettet. Du kan også risikere strømafbrydelser, men det betyder jo ikke, at du vil undlade at købe en støvsuger, som han formulerer det.
Det ser ud til, at selv Microsoft mener, at debatten er kørt af sporet. Nu har Microsoft udsendt en officiel undskyldning, hvor man beklager de "upassende kommentarer afgivet af en medarbejder på Twitter".
"Denne person er ikke en talsmand for Microsoft, og hans personlige holdninger afspejler ikke vores kundecentriske tilgang til produkter, eller hvordan vi kommunikerer med vores loyale kunder. Vi undskylder mange gange, hvis nogen føler sig stødt," hedder det i erklæringen.
Her understreger Microsoft også, at man ikke er klar til at fortælle nyt om den kommende produkt-roadmap. Dermed vil Microsoft altså heller ikke kommentere, om der faktisk er always-on-tvang i den næste Xbox.
Men den uheldige udmelding på Twitter kan også være en prøveballon for at se, hvordan brugerne reagerer. Det ser ud til, at reaktionerne overvejende har været negative.