Artikel top billede

Nyt fokus: Angry Birds-firma tjener kassen på nyt område

Selskabet bag Angry Birds har på et år fordoblet sin omsætning. Hemmeligheden er en helt ny kurs for forretningen. Se her, hvor pengene kommer fra.

Det finske selskab Rovio, der står bag app-successen Angry Birds, ser ud til at have fundet en guldbestrøet kurs, der peger ud over smartphone- og tablet-verdenen og de konstante krav om relanceringer og nye apps.

Rovio kommer ud af regnskabsåret 2012 med en fordobling af omsætningen.

Den kraftige stigning skyldes især, at selskabet har tredoblet salget af merchandise til Angry Birds-spillet, der sammen med Rovios øvrige app-spil spilles af op mod en kvart milliard brugere.

Ifølge selskabet blev der i 2012 solgt Angry Birds-merchandise for 68,5 millioner euro (510 millioner kroner) - eller 45 procent af Rovios samlede omsætning.

Netto-indtjeningen steg med 56,8 procent til 55,5 millioner euro (413 millioner kroner)

"Rovio er vokset fra at være et fænomen til at være en succesfuld, global virksomhed," lyder det fra Mikael Hed, der er administrerende direktør i selskabet.

Skal være underholdningsselskab

Han siger til Financial Times, at Rovio siden 2010 har arbejdet målrettet på at udvikle sig til at være et underholdnings-selskab.

Rovia har sammenlagt i sin portefølje blot ni spil. Heraf ligger de fem i blandt de 100 mest solgte apps i Apples iTunes Store, hvor de i alt er blevet downloadet 1,7 milliarder gange.

Men det er ikke her, at guldgruben ligger.

Det er derimod i det kendskab til figurerne, som spillet giver og som selskabet udnytter til at sælge legetøj, papirvarer, klistermærker og meget andet.

Selskabet har fornylig lanceret en Angry Birds-tegnefilm-serie, Angry Birds Toons. Der er indtil videre planlagt 52 afsnit på hver cirka tre minutter.

På tegnebrættet er også en 3D-spillefilm, som skal være klar i 2016.

Ekstrem konkurrence

Ifølge Financial Times er der ekstrem konkurrence i app-butikkerne, hvor der hvert år lanceres mange tusinder spil, som alle kæmper om kundernes flygtige opmærksomhed.

Strategisk innoviations-konsulent i TechSavvy, Scott Steinberg, siger til avisen, at mange virksomheder nu satser på at lancere færre apps, som til gengæld får hele armen, hvis de hitter.

"Rovio havde mange fiaskoer, inden selskabet fik et hit. Nu har selskabet sat alle sejl på det hit, som det fik," siger han.

Læs også:

10 gode gratis spil til Android

Her er årets mest populære download fra App Store

Her er årets bedste apps til Android og iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere