Den seneste rapport fra tele-organisationen ITU forudsiger at antallet af mobil-abonnementer vil runde 7 milliarder i 2014 og fortsætte med at stige. Til den tid vil der være flere mobiltelefoner end indbyggere i verden. Mere end halvdelen af alle mobiltelefon-abonnementer er allerede i Asien, og det er her, den største del af væksten kommer til at ske.
I Danmark og mange andre rige lande er der allerede flere telefoner end indbyggere. På verdensplan er det 98 procent, der har en mobiltelefon. I udviklingslande er det 89 pct.
ITU anslår at der vil være 2,7 milliarder internet-brugere mod udgangen af 2013. Det er 39 pct. af verdens befolkning. Men den meget omtalte digitale kløft eksisterer også her. Det er kun 31 pct. af befolkningen i udviklingslande, der forventes at være online, mens det er 77 pct. i de rige lande.
Kløften er meget tydelig mellem Europa (75 pct. på nettet) og Afrika (16 pct.). Den største vækst sker dog netop nu i Afrika, hvor den årlige vækstrate er på 27 procent.
Der er stadig 1,1 milliarder private husholdninger i verden uden internet-adgang og her er det ni ud af ti, der ligger i udviklingslande.
Bredbåndspriserne er faldet med hele 82 pct. i de sidste fem år, fortæller rapporten. Bredbånd er billigst i Europa - målt i forhold til gennemsnits-indkomsten - mens hurtig internet-adgang stadig koster mere end halvdelen af en normal månedsløn i mange fattige lande.
På listen over lande med den hurtigste netadgang finder man de asiatiske tigre som Korea, Hong Kong og Japan, men der er også overraskelser. I Europa er det lande som Island, Bulgarien og Portugal, der klarer sig rigtig godt.
Der har været meget fokus på kønsfordelingen på nettet. ITU fortæller at det er 37 pct. af kvinderne og 41 pct. af mændene, der er på nettet. I rige lande er kløften mellem mænd og kvinder kun på 2 pct., mens den er på hele 16 pct. i udviklingslande. Det ventes dog, at denne forskel vil blive mindre over de kommende år.