Artikel top billede

Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen har en meget fyldt indbakke med mails fra danskere om dårlig bredbåndsdækning.

Politiker i mail-storm om dårlig bredbåndsdækning

Interview: Telepolitisk ordfører Trine Bramsen fra Socialdemokraterne har modtaget langt over 1.500 mails om dårlig bredbåndsdækning fra danskerne.

Socialdemokraternes tele-politiske ordfører, Trine Bramsen, har modtaget mere end 1.500 mails om dårlig bredbåndsdækning i Danmark.

Trine Bramsen. Hvordan kan det være, at det lige præcis er dig, der har modtaget så mange mails, når alle de andre telepolitiske ordførere typisk har modtaget 10 til 20 og maksimalt 50 mails angående dårlig mobildækning inden for det seneste år?

"Jeg tror faktisk, at jeg har modtaget flere mails, siden jeg har oplyst om det (i marts 2012, red.). Grunden til, at folk skriver til netop mig, er jo, at jeg er gået aktivt ind i denne kamp og på den måde markeret mig og stillet krav om bedre dækning."

Hvad vil du gøre ved disse 1.500 henvendelser?

"Som politikere skal vi jo sørge for bredbånd til alle danskere. Og hvis telebranchen ikke selv kan løfte dette ansvar, så må vi ind og regulere. Jeg håber dog, at branchen gerne vil spille med, og når den siger, at den gerne vil samarbejde, så håber jeg også, at den har noget at lægge på forhandlingsbordet."

Undsagt af minister

I sidste uge gik erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) på Folketingets talerstol og sagde, at regeringen ikke vil tvinge teleindustrien til at rulle bredbånd ud til alle danskere. 

Den udtalelse harmonerer umiddelbart ganske skidt med Trine Bramsens udsagn om, at teleselskaberne har en forpligtelse til at tilbyde alle danskere bredbånd. 

I forbindelse med Socialdemokraternes teleudspil i januar mailede hun følgende kommentar til Computerworld: 

"Vores krav fremadrettet er, at hvis internetudbydere vil lægge internet i jorden eller i luften der, hvor der er mange penge at tjene på det, fordi befolkningstætheden er høj - så må udbyderne også tage ansvar for at dække områder med lavere befolkningstæthed og dermed lavere indtjening."

Trine Bramsen: Ingen undsigelse

Trine Bramsen, hvordan har du det med, at dit forslag om at tvinge teleselskaberne til at dække landets yderområder bliver undsagt af erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen?

"Det er på ingen måde en undsigelse af vores forslag. Det, ministeren sagde, var, at vi bliver nødt til at se på, hvordan dækningen skal foregå på nye måder. Hun sagde, at den markedsmæssige dækning som udgangspunkt fungerer godt, men at hun var åben for at se på, hvordan vi kan sikre ordentlig dækning. Og det står altså ikke i modstrid til vores forslag."

Ministeren sagde, at "Regeringen har ikke planer om at pålægge telebranchen regulering i form af krav om fastnetbredbånd". I Socialdemokraternes forslag lyder det ellers, at telebranchen har et 'social ansvar', så når teleselskaberne kan tjene penge i byområderne, bør de også forpligtes til at dække områder med lavere befolkningstæthed og dermed lavere indtjening. Hvordan hænger de to udsagn sammen?

"Vores forslag indeholder 16 punkter i alt, og der hviler både ansvar på politikere og på teleindustrien. I bund og grund er jeg ret ligeglad med, hvordan vi når frem til en bedre dækning. Det afgørende for mig er, at danskerne får bedre internet. Det skal gerne være et samarbejde mellem politikerne og teleselskaberne, og dermed lægger det også ansvar hos både politikere og teleselskaberne."

Hvilket ansvar har teleselskaberne?

"Vi håber da på, at teleselskaberne selv vil tage et ansvar for udrulningen. Jo mere, vi kan undgå at lovgive om, des bedre er det. Derfor vil jeg gerne se, at teleindustrien påtager sig dette ansvar, men jeg har bare ikke set dem gøre det endnu."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere