Ementor igen klar til at hyre i Danmark

Den danske afdeling af det norske it-selskab Ementor vokser oven på den interne koncern-fusion med Eterra. Selskabet er allerede begyndt at skrive ansættelseskontrakter igen, og i år bliver der brug for endnu flere nye folk.

Direktøren for den danske afdeling af det børsnoterede, norske it-firma Ementor, Claus Thorsgaard, er klar til at sætte sin signatur på endnu flere ansættelseskontrakter i år.

Ementor begyndte allerede i slutningen af sidste år at hyre nye medarbejdere herhjemme.

Det skete, efter der ifølge Claus Thorsgaard blev fyret mellem 70 og 75 medarbejdere, da det daværende Merkantildata fusionerede sine to datterselskaber Ementor og Eterra i april sidste år. I Danmark kom også konsulentfirmaet Andersen Management International ind i folden.

Fusionen og fyringerne førte til udbredt utilfredshed hos medarbejderne, men siden er det gået støt fremad med både medarbejdernes trivsel, økonomien og antallet af medarbejdere. Ifølge Claus Throsgaard er der allerede nu omtrent lige så mange ansatte som inden fyringsrunden i foråret.

- Så kan man spørge, hvorfor vi var nødt til at fyre. Det skyldes, at langt hovedparten af fyringerne fandt sted i stabsfunktioner, som var dobbelte, da selskaberne fusionerede, forklarer Ementor-direktøren.

De nye folk, som kommer om bord hos Ementor, arbejder i kunderelaterede aktiviteter. Særligt har Ementor vind i sejlene inden for systemudvikling, ERP-systemer fra SAP og Oracle og outsourcing.

Succesen på outsourcing-markedet blev understreget så sent som i sidste uge, da Ementor offentliggjorde en fem-årig ordre på 55 millioner kroner fra GEA Farmaceutiske Fabrik. Ementor satser på kunder med årlige it-budgetter på mellem 10 og 50 millioner kroner.

At forretningen blev vendt sidste år, ses også af omsætningen. Sammenlignet med 2002 faldt den 16 procent til knap 1,6 milliarder kroner. Ser man alene på fjerde kvartal, steg omsætningen sammenlignet med samme periode året forinden derimod godt seks procent til 73 millioner kroner.

På grund af omkostninger i forbindelse med fusionen, blandt andet til fyringerne, gik resultatet dog tilbage, både i fjerde kvartal og for året som helhed. Før afskrivninger tabte Ementor 1,3 millinoer kroner i Danmark sidste år.

Der skal dog mere til at slå Claus Thorsgaard ud. Han forventer, at selskabet i år udvider medarbejderstaben med fem til ti procent. Ved udgangen af 2003 havde Ementor 726 ansatte i Danmark, og de kan altså se frem til op mod 70 nye kolleger det kommende år.

Særligt fremhæver Ementor-direktøren, at selve filosofien bag fusionen er lykkedes. Ementor var nemlig konsulentfirma, mens Eterra var systemintegrator og forhandler, og i dag sælger det fusionerede selskab flere ydelser til de gamle Eterra-kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere