Ormedræber til lokalnetværket

Check Point Software har udviklet en intern sikkerhedsgateway, der skal sikre lokalnetværket mod angreb indefra på samme måde, som en firewall beskytter mod angreb udefra.

Den israelske firewall-producentn Check Point Software har udviklet en serie produkter, der kan dæmme op for de trusler mod netværkets sikkerhed, som kommer indefra.

Interspect er en intern sikkerhedsgateway, som overvåger netværkstrafikken og opdeler netværket i mindre sikkerhedssegmenter.

De fleste firewalls kan sørge for, at en orm ikke kan trænge ind i virksomhedens netværk udefra internettet. Firewallen kan imidlertid ikke forhindre skaden i at ske, hvis eksempelvis en medarbejder koblet en inficeret bærbar pc på netværket.

De nuværende løsninger, som eksempelvis Ciscos Network Admission Control, skal installeres på hver enkelt klient på netværket.

Check Points Interspect-system er til gengæld centraliseret og fungerer ved at overvåge trafikken i netværksknudepunkter og identificerer mistænkelig trafik.

Hvis systemet finder en maskine på netværket, der udsender netværkspakker, som kan tyde på en orm, bliver maskinen isoleret fra resten af netværket.

Gammel teknologi på nye kasser

Der findes allerede teknologier, som kan give den samme løsning som Check Points Interspect.

- Teknologien er hverken i teori eller praksis ny. Intrusion detection, som de selv sammenligner sig med, er en tudsegammel teknologi, siger Peter Vestergaard, teknisk chef i Protego.

Teknologien til at opdele netværket i segmenter findes allerede som vlan og er indbygget i switchen, mens Intrusion Detection systemer, der kan reagere på et angreb, også er en kendt teknologi.

- Det nye er, at Check Point har kombineret de to ting i en kommerciel kasse, siger Peter Vestergaard.

Han er dog ikke udelt begejstret for, at der kommer en ny kasse, som skal løse sikkerhedsproblemer på netværk:

- Det kaster vand på den mølle, hvor man tænker i bokse. Når man har et problem, så ser man sig omkring efter en boks, der kan løse det, og så placerer man måske et ko-kranie på toppen og danser lidt voodoo omkring den og håber, problemet forsvinder. Der skal altså også noget intelligens med, før man har en løsning, siger han.

Prisen for Check Points Interspect er mellem 53.000 og 230.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere