Artikel top billede

Danske udviklere skal lave berømt brætspil til computerspil

Et af verdens mest kendte brætspil flytter nu ind i computeren med dansk teknologi.

Det lille danske spilfirma Full Control i København har nu fået en stor opgave.

De danske udviklere skal skabe et computerspil baseret på det legendariske brætspil Space Hulk fra Games Workshop, der er kendt for sit Warhammer 40,000 univers og de små miniature-figurer af rumuhyrer, soldater og troldmænd.

Full Control udvikler strategispil baseret på Unity-motoren, som kom i en ny version i sidste måned. Unity er også en dansk opfindelse, selvom firmaet bag nu har sit hovedkontor i USA.

Der er allerede udgivet en kort teaser-trailer med det nye Space Hulk spil, der skal være færdig til næste år til Windows, Mac og iOS.

Space Hulk er et brætspil for to personer, hvor man udkæmper kampe mellem rumsoldaterne Space Marines og de Alien-lignende uhyrer Genestealers i en gammel og mørk rumstation. Det blev første gang udgivet i 1989 og den tredje version kom i 2009.

Ifølge den officielle pressemeddelelse kommer det nye danskudviklede computerspil til at ligne det oprindelige brætspil. Det bliver også turn-baseret, hvor spillerne altså skifter til at flytte figurerne.

Man kan spille med computeren som modstander i 12 single-player kampagner og der er også en multi-player modus, der fungerer på tværs af platforme. Desuden kommer en level-editor, så man kan designe sine egne baner.

"Jeg har altid ønsket at genskabe denne bid af Warhammer 40,000 som et computerspil lige siden jeg spillede brætspillet for årtier siden. Nu kan vi endelig vække brætspillet til live i flot 3D med skræmmende Genestealers og mægtige Terminators der kæmper for menneskeheden," siger Thomas Hentschel Lund fra Full Control.

Det danske firma har allerede udviklet strategispil som "Tactical Soldier - Undead Rising" og senest "Frontline Tactics".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere