HP-kunder føler sig vildledt

Er 9000 det samme som 9200? ATI og HP siger ja, men kunderne føler sig vildledt af HP, der har markedsført bærbare pc'er med ATI Mobility Radeon 9200-grafikkort, selv om grafikprocessoren til kundernes store vrede ikke er en 9200. Det gør ingen forskel, lyder svaret fra HP og ATI.

Det startede med en nysgerrig HP-kunde, der åbnede låget på sin nyindkøbte bærbare pc. Inde i maskinen fandt han grafikprocessoren fra ATI, hvor der tydeligt var påtrykt: "ATI Mobility Radeon 9000".

Kunden undrede sig, for på selve den bærbare pc sad en mærkat, hvor der lige så tydeligt stod: "ATI Mobility Radeon 9200".

Forskellen? Umiddelbart blot et enkelt ciffer, men alligevel nok til at vække harme hos en stor gruppe HP-kunder, da nyheden kom frem.

Det viste sig, at der i Compaq Presario X1000, HP Pavilion ZT3000 og HP Compaq NX7000 familierne ikke sad en ATI MR9200, men derimod en ATI MR9000, selvom der i markedsføringsmaterialet stod ATI MR9200.

Føler sig snydt

Ken Frisch købte sidste år en Compaq Presario X1010EA bærbar computer, som i markedsføringsmaterialet fra HP præsenteres med ATI Mobility Radeon 9200-grafik.

Senere fandt han en diskussion omkring grafikkortet på diskussionsforummet x1000forums.com og følte sig ligesom mange andre kunder vildledt af HP.

- Computeren er god nok, men jeg føler mig lidt snydt, fordi man som dum forbruger tænker, at 9200 nok er bedre end 9000, siger Ken Frisch.

Grafikkortet var én af de afgørende faktorer, da han valgte at købe sin Compaq Presario X1010EA.

- Jeg havde også meget kig på en bærbar fra Zepto. Den havde kun et MR9000 grafikkort. Compaq'en havde så også en widescreen, men hvis grafikkortet havde været den eneste forskel, så havde jeg valgt den bærbare, der havde MR9200-kortet, siger Ken Frisch.

Centrino-platform sætter grænsen

Den tydeligste forskel på MR9000 og MR9200 grafikprocessorerne er, at MR9200 understøtter 8xAGP. Men netop disse bærbare pc'er fra HP er udrustet med en Intel Centrino-platform, og derfor er det kun muligt at køre 4xAGP på systemet.

Derfor - siger ATI nu, efter historien er kommet frem - er der på de pågældende systemer ingen forskel på, om det er en MR9000 eller MR9200-chip, der sidder i den bærbare pc.

- Den leverer 100 procent det samme som en 9200 skal kunne levere inden for rammerne af Compaq Presario X1000-seriens design, skriver Chris Hook fra ATI i et svar til de oprørte brugere på x1000forums.com.

Grafikprocessor afgør ikke modelnummer

Både HP og ATI understreger gentagne gange, at det ikke kun er processoren, der er afgørende for, hvilket modelnummer der kan påhæftes et grafiksystem i en bærbar pc, hvor krav til strømforbrug og varmeudvikling i høj grad er med til at afgøre ydelsen.

- Det afhænger af flere elementer. Chippen, hukommelsen, BIOS, clockfrekvenser og driverne. Sammensætningen af disse elementer er afgørende, ikke processoren alene, lyder det officielle svar fra HP.

Hos HP beklager man den forvirring, der er opstået omkring grafikkortene, og af markedsføringsmaterialet fremgår det nu, at grafikken er baseret på 4xAGP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere