Artikel top billede

Kendt spil-udvikler vil boykotte Windows 8

Den svenske Minecraft-opfinder Markus Persson mener at Microsoft ødelægger pc'en som en åben platform med sit nye Windows 8.

Svenske Markus "Notch" Persson er den seneste kendte udvikler, der har angrebet Microsofts strategi for Windows 8. Han mener, at Microsoft risikerer at ødelægge sit spil-økosystem. Tidligere har spilfirmaer som Valve og Activision Blizzard rettet en lignende kritik mod Microsoft.

Den kendte Minecraft-opfinder giver udtryk for sin kritik i to indlæg på Twitter.

"Jeg fik en e-mail fra Microsoft, der ville hjælpe med at 'certificere' Minecraft til Windows 8. Jeg svarede dem, at de skulle stoppe med at ødelægge pc'en som en åben platform," skriver Persson.

I en ny Twitter-besked fortsætter han sin kritik af Microsofts nye operativsystem:

"Jeg vil hellere undvære, at Minecraft kan køre på Win8 end at spille efter deres regler. Dermed kan vi måske overbevise nogle få mennesker om, at de ikke skal skifte til Win8".

Der er solgt mere end 7,5 millioner eksemplarer af Minecraft, og den 33-årige svensker har vundet flere priser.

I Windows 8 skal programmerne normalt certificeres, hvis de skal køre under den nye touch-optimerede brugerflade - det, der tidligere hed Metro. Her skal softwaren opfylde en række krav, herunder at den skal understøtte touch og ikke må indeholde ting, der er uegnet for børn.

Det gælder dog kun, hvis de skal sælges gennem Microsofts egen app-butik. Det er stadig muligt at installere software uden certificering på x86-computere med Windows 8, men på de ARM-baserede Windows RT systemer er man begrænset til Windows Store.

Det samme kendes også fra iOS-platformen, hvor man er tvunget til at handle i Apples App Store.

Valve-chef Gabe Newell har tidligere betegnet Windows 8 som en "katastrofe for pc-branchen". Han mener, at Windows Store vil ødelægge softwareleverandørnes forretning, og han forventer, at mange vil boykotte software-butikken, hvor de skal aflevere en del af omsætningen til Microsoft.

Valve har selv en meget succesfuld softwarebutik til spil, Steam, og hans firma vil nu satse stærkere på Linux.

Men det er ikke hele spilbranchen, der er sur på Microsoft. BBC har talt med spilfirmaet Rebellion Studios, som mener, at den kommende Windows Store faktisk vil gøre firmaets spil mere synlige og altså hjælpe salget.

Microsoft har ikke selv kommenteret kritikken fra Persson, men henviser til en leder hos Neowin, som tager til genmæle over for udvikleren. Her bliver han anklaget for at være dobbeltmoralsk i sin holdning til Windows 8.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere