Artikel top billede

Danske it-chefer: Så ofte svigter leverandørerne os

Overskridelser af tidsfrister og ufleksibel udbudspraksis skaber problemer for it-cheferne i det offentlige.

Læs også:

Offentlig it står i stampe: Kom nu med de vilde ideer

Offentlige it-chefer er hårdt ramt af spare-krav

En stor del af offentlige myndigheder svigtes af it-leverandørene, når det kommer til tidsfrister.

Sådan lyder en af konklusionerne i den årlige udgave af Rambøll-undersøgelsen "IT i Praksis," der i år udgives for 17. gang.

"70 procent af de offentlige it-chefer oplever, at leverandørene overskrider deres tidsfrister," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

Undersøgelsen er foretaget i foråret 2012 blandt it-chefer og forretningsansvarlige top-chefer, og den giver et indblik i, hvordan anvendelsen af it foregår i de 500 største private og offentlige virksomheder i Danmark.

Udbud- og aftalepraksis bør ændres

De offentlige it-chefer peger samtidig på, at man bør forbedre udbuds- og aftalepraksis.

51 procent af de adspurgte it-chefer mener, at der bør udarbejdes en "mere fleksibel udbudspraksis, hvor der er mulighed for mere dialog mellem parterne."

"Jeg hæfter mig ved, at it-cheferne ønsker, at kunne få en mere fleksibel udbudspraksis. Det er løsningen på problemet," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

To ud af tre kommuner ser i høj grad en mere fleksibel håndtering af offentlige udbud som løsningen.

Mere end hver tredje it-chef mener, at det er afgørende at udpege leverandører, som har udviklet stor modenhed i deres processer.

"De 25 procent mest succesfulde offentlige it-chefer peger på udbudstiltag som det mest oplagte håndtag at dreje på," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

Kritiske it-chefer opnår de bedste resultater

Undersøgelsen peger samtidig på, at de it-chefer, der har en kritisk tilgang til leverandørene, også er de mest succesfulde.

"De, som får de bedste forretningsmæssige resultater, er samtidig de mest kritiske, når det kommer til leverandørendes evne til at kunne levere," beskrives det i undersøgelsen.

Læs også:

Offentlig it står i stampe: Kom nu med de vilde ideer

Offentlige it-chefer er hårdt ramt af spare-krav




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere