Bruger du din telefon til kommunikation, der ikke tåler dagens lys, så tyder meget på, at en iPhone bør være dit weapon of choice.
Ifølge det videnskabelige tidsskrift Technology Review, der udgives af det amerikanske universitet Massachusetts Institute of Tech, har Apples iPhone udviklet sig til at være en af de sikreste enheder i verden.
Da iPhonen blev lanceret tilbage i 2007, blev den kritiseret for ikke at beskytte brugernes data godt nok, men i de seneste år har Apple arbejdet hårdt på at forbedre sikkerheden på telefonen. Det er blandt andet gjort ved at indføre kryptering og forbedret password-beskyttelse.
I dag bliver dataene på en iPhone krypteret med algoritmen Advanced Encryption Standard, der anses for at være så godt som umulig at bryde, selv med de mest kraftfulde computere i verden.
Og ifølge Technology Review har selv de amerikanske myndigheder store problemer, når de skal sikre digitale beviser på iPhones og andre krypterede enheder.
Myndighederne kan intet gøre
Det fortalte Ovie Carroll, der er chef for afdelingen for cyber-kriminalitet under det amerikanske justitsministerium, i sidste uge på en sikkerhedskonference i Washington DC.
"Set fra Justitsministeriets perspektiv er der ikke noget at gøre, hvis vi står med et drev, der er krypteret. Når du efterforsker en forbrydelse, og du tager strømmen fra et drev, der er fuldt krypteret, så har du mistet alle chancer for at få adgang til informationerne," sagde han ifølge Technology Review.
For at få adgang til dataene skal du bruge en krypteringsnøgle, der ganske vist er lagret på selve telefonen. Men hver gang telefonen bliver slukket, bliver krypteringsnøglen gjort utilgængelig.
Pinkode er svær at bryde
Mange brugere har beskyttet deres telefoner med en pinkode, og hvis telefonen ellers stadigvæk er funktionsdygtig, vil det derfor kræve, at du kommer forbi koden, hvis du vil have adgang til informationerne.
Og det er ofte lettere sagt end gjort at komme forbi pinkoden, fordi det er muligt at indstille telefonen til at slette alle data, hvis koden bliver indtastet forkert et vist antal gange, ligesom det også er muligt at lave en kode, der er sammensat af et ubegrænset antal bogstaver og tal.
Ifølge Technology Review vil det maksimalt tage 800 sekunder at knække en kode på fire tegn, hvis du har et ubegrænset antal forsøg.
Men det vil tage op til 22 timer at knække en kode på seks tegn og intet mindre end 25 år, hvis du vælger en kode på 10 tegn.
Læs også:
Beskyt dine iPhone-billeder med password
Tør du stole på ham: Magtfuld virus-milliardær vil begrænse net-friheden