Artikel top billede

Facebook køber Face.com

Med det seneste opkøb kan Facebook blive meget bedre til at genkende ansigter på billeder.

Der har været meget debat omkring ansigtsgenkendelsen på Facebook, hvor man automatisk kan identificere brugerne på billeder og foreslå tags. Teknologien kommer fra firmaer som det israelske Face.com, der har specialiseret sig i billedanalyse.

Nu har Facebook købt Face.com i Tel Aviv, og dermed ser det ud til, at ansigtsgenkendelsen på det sociale netværk bliver udvidet. Ifølge den israelske avis Globes skulle prisen ligge på mere end en halv milliard kroner.

Face.com fortæller selv om nyheden i sin blog og lover samtidig, at man fortsat vil understøtte de udviklere, der bruger selskabets produkter. Men det er næppe sandsynligt, at Facebook vil tillade, at konkurrenter bruger firmaets teknologi.

I april kom Face.com med ny software, som også skulle være i stand til at finde frem til brugerens alder baseret på et ansigtsbillede.

Face.com sælger sin teknologi til internet-firmaer, som kan integrere den i deres egne tjenester og bruge den til at tælle antallet af personer på et billede, finde frem til deres køn eller matche dem til kendte brugere baseret på deres ansigtstræk. Det nye er, at man også kan levere et kvalificeret gæt på alderen.

På dette demonstrations-site kan man uploade sit eget foto og se, hvordan det fungerer.

Teknologien kunne blandt andet bruges til at levere annoncer baseret på brugerens alder. En anden mulighed er videochat-tjenester, hvor man bliver forbundet med en tilfældig chatpartner med samme alder.

Ifølge selskabet er der allerede 45.000 udviklere, som bruger ansigtsgenkendelsen, og Face.com behandler flere milliarder billeder om måneden.

Der er ikke altid, at software kan gætte sig til den rigtige alder. Kendte personer - og især kvinder - ser generelt yngre ud, end de faktisk er. Men formålet er typisk heller ikke at finde frem til den præcise alder, men blot at placere personen i den rigtige aldersgruppe.

Softwaren er også i stand til at levere et gæt på, om personen på billedet er glad, trist, sur eller overrasket.

Foruden Facebook bliver ansigtsgenkendelse også brugt i mange populære programmer som Google's Picasa og Apple's iPhoto.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere