Tilbagegang for Navision-salg i Danmark

Salget af Navision-produkter gik tilbage for den danske afdeling af Microsoft Business Solutions, hvor både omsætning og overskud faldt i selskabets seneste regnskabsår.

Det hårdt pressede danske ERP-marked satte også sine spor på salget af Navision-produkter i Microsoft Business Solutions Danmark (MBS).

Selskabet, der distribuerer de produkter navnesøsteren i Vedbæk - det tidligere Navision - udvikler, fik fald i både omsætning og indtjening i regnskabsåret der sluttede med udgangen af juni.

Færre store kunder

Den samlede omsætning er faldet godt 26 millioner kroner til 351 millioner kroner, hvilket ifølge direktør Søren Fink-Jensen især skyldes nedgang i systemer til de større kunder.

- På den ene side har vi haft stor vækst i systemer til mindre- og mellemstore virksomheder, og især C5-partneraftalen har været en succes. Men hos de store kunder er vi ikke lykkedes med lige så meget salg af nye licenser, siger han.

Dog er salget af abonnementer til opgradering af allerede solgte produkter steget 11 procent.

I november sidste år indgik MBS aftale med seks servicepartnere om C5.

Men på bundlinjen blev overskuddet formindsket med cirka 20 millioner kroner til 57 millioner, hvilket selskabet dog i lyset af markedssituationen mener er "acceptabelt".

Microsoft Business Solutions Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning350,5376,6
Resultat af primær drift (EBIT)78,6105,9
Resultat før skat 81,5108
Resultat56,876,3
Egenkapital98,8110,6
Antal ansatte111122
MBS ser ikke tegn på væsentlige ændringer i danske virksomheders investeringslyst i nye ERP-systemer i den nærmeste fremtid. Derfor venter selskabet "begrænset vækst" i det regnskabsår, det nu er knap halvvejs igennem.

Vækst via brancheløsninger

En del af væksten satser selskabet på at hive i land via yderligere fokus på ERP-løsninger til specifikke brancher.

- Det er måden, hvis vi skal øge vores markedsandel yderligere. De kunder, vi ikke har fat i, er inden for meget specifikke brancher, og via vores partnere skal vi have endnu større fokus på at nå dem, siger Søren Fink-Jensen.

Men også lanceringen af Microsofts kundestyringssystem, Microsoft CRM, skulle ifølge selskabet gerne spæde til i pengekassen.

MBS flyttede i foråret sine kontorer og over 100 medarbejdere fra Vedbæk til Microsoft Danmark i Hellerup. Tilbage i Vedbæk er stadig udviklingsforretningen, som har omkring 450 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere