Artikel top billede

Apple går til angreb på Google

Med de seneste annonceringer fra Apple går krigen med Gogle ind i en ny og ophedet fase.

Det er ikke længe siden, at Google og Apple var venner. Google-chef Eric Schmidt sad i Apples bestyrelse og de to firmaer havde et samarbejde på en række områder. Sådan er det ikke længere. Den afdøde Apple-stifter Steve Jobs erklærede i sin biografi, at han ville "smadre" Googles Android, og Eric Schmidt trak sig fra sin bestyrelsespost hos Apple i 2009.

Med de seneste annonceringer på Apples Worldwide Developer Conference (WWDC) er der for alvor lagt op til krig mellem Apple og Google. Indtil nu har Apple brugt Google Maps på sine mobile enheder. Men nu er det slut - Apple har udviklet sin egen Maps-applikation med kortmateriale fra forskellige partnere, herunder TomTom. Den nye applikation i iOS 6, der kommer til efteråret, kan blandt andet byde på 3D-visning af verdens storbyer.

Så er det nok ikke helt tilfældigt, at Google kom med stort set det samme i sidste uge. Inden udgangen af 2012 er Google klar med 3D-visning for alle storbyer i USA og Europa. Der er også en ny offline-modus i Google Maps, hvor man kan få vist alle kort uden internet-forbindelse. Men det fungerer kun på Android.

Tilsvarende bliver den nye Maps-applikation fra Apple kun tilgængelig på iOS. Så de dage, hvor Google og Apple samarbejdede om kort-applikationer, er endegyldigt forbi.

Apple købte sidste år det svenske firma C3 Technologies, som også er i stand til at forvandle luftbilleder til 3D-modeller. Teknologien, der oprindelig er udviklet til at styre missiler, indgår i den nye Maps-applikation.

Samtidig bliver der indbygget nye navigations-funktioner i programmet og det bliver mulighed for, at tredjeparts-udviklere kan integrere deres egne applikationer i Maps.

Gør grin med konkurrenten

Apple gjorde grin med Google under åbningen af  WWDC-konferencen, hvor man afspillede et lydklip med den digitale assistent Siri. "Er der nogen af jer, der arbejder med Ice Cream Sandwich eller Jelly Bean?", spurgte Siri. Ice Cream Sandwich er kodenavnet for Android 4.0, mens Jelly Bean er den næste version. "Hvem finder på disse navne? Ben & Jerry?"

Siri er nu blevet udvidet med nye funktioner, så den digitale assistent blandt andet kan starte andre applikationer, og den kommer nu til den nye iPad. Flere bilfirmaer som BMW, Honda og General Motors vil også integrere Siri i deres bilsystemer.

Ifølge CNET er Siri ved at udvikle sig til Apples søgemaskine - og dermed en direkte konkurrent til Google og Bing.

Den anden store nyhed er Facebook-integration i Mac OS X og iOS, som også er et direkte angreb på Google og firmaets sociale netværk Google+. Det bliver meget lettere at udveksle beskeder med sine Facebook-venner, se deres status, uploade billeder og dele andet indhold.

Nu er det op til Google at vise, at man kan matche Apple. Google holder sin egen store udviklerkonference I/O den 27.-29. juni. Så er det næsten helt symbolsk, at Google I/O holdes samme sted som Apple WWDC - i Moscone Center i San Francisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere