Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Brug "hemmelige" koder til at søge på Google

Søgefeltet på Google er en langt mere avanceret legeplads, end man umiddelbart skulle tro. Her er en række finter, så du kan søge hurtigere, mere præcist og få bonus-viden.

Googles søgeside er efterhånden blevet meget stilren, og den direkte adgang til de avancerede indstillinger er snittet væk.

Det er dog stadig muligt at finde frem til den avancerede søgning, hvis du kender Google.dk/advanced_search, men hvorfor lærer du ikke bare nogle nemme trick, som du kan bruge direkte i søgefeltet.

Vi har samlet en lille håndfuld af de smarteste måder at søge på i Google, og vi afslører, hvad søgefeltet også kan bruges til.

1. Gåseøjne

En af de mest simple finter på Google er at bruge gåseøjne omkring en sætning eller et par ord. Det kunne eksempelvis være:
"Samsung Galaxy S III"

Dermed søger Google udelukkende på indhold, hvor hele sætningen optræder. Det giver større sandsynlighed for at finde lige præcis det, du søger.

Du kan naturligvis tilføje flere ord med gåseøjne til søgningen som "S Voice", hvis du er særlig interesseret i at læse noget om Samsungs nye telefon og den nye tale-genkendelsesfunktion.

2. Fjern det overflødige

Det er også muligt at få Google til at undlade at søge på bestemte ting. Det kræver blot, du sætter minustegnet - foran ordet eller sætningen. Det kunne eksempelvis være:
Sony -tablet

Hvis du er interesseret i indhold, der handler om Sony, men ikke om elektronikgigantens tablet.

3. Søg på bestemt side

En rigtig smart finte er at søge på en specifik webside og udelukke andre. Det gøres eksempelvis sådan her:
site:pcworld.dk "HTC One X"

Dermed vil du få alt indhold på pcworld.dk, der handler om HTC's nye telefon.

4. Adgang til død hjemmeside

Hvis en hjemmeside er nede, kan du alligevel få adgang til den - eller rettere en gemt udgave. Det kræver blot, at du skriver sådan her i søgefeltet:
cached:www.pcworld.dk

Herefter vil Google indlæse en gemt version fra seneste gang, søgemaskinen indekserede siden.

5. Find den rette filtype

Du kan desuden bede Google om kun at gå på jagt efter bestemte filer. Det er ret simpelt, da du blot skal tilføje filetype til din søgning. Det kunne eksempelvis være:
"Photoshop" filetype:pdf

Herefter får du søgeresultater med PDF'er, der handler om Photoshop, og mange af dem er guider. Du kan naturligvis også vælge at bruge doc (Word) eller xls (Excel).

Bonus i søgefeltet

Normalt bruges søgefeltet i Google til at lede efter noget på nettet, men faktisk kan det også bruges som lommeregner, valutaomregner og vise vejrudsigten.

Når det gælder om at regne den rigtigt ud, skal du eksempelvis blot skrive sådan her:
120*30-500+22

Valutaomregneren aktiveres ved at bruge forskellige forkortelser for landes valuta. Her er det amerikanske dollar til danske kroner.
100 USD to DKK

Hvis du vil have vist vejret og den kommende vejrudsigt for en bestemt by, behøver du ikke lægge vejen forbi DMI.dk. Du behøver blot at skrive sådan her i søgefeltet:
Vejret København




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere