DBU har forbudt landsholdsspillerne at bruge deres private Twitter og Facebook-konti under de kommende europamesterskaber i fodbold.
Forbuddet mod sociale medier er angiveligt udstedt af landsholdstræner Morten Olsen. ComON har spurgt DBU, hvorfor landsholdtræneren har set sig sur på de populære onlinemedier.
Hvilke erfaringer ligger bag et forbud mod brug af sociale medier i landsholdslejren?
"Det er en sportslig- og ledelsesmæssig beslutning fra landsholdstræneren. Mere er der ikke at sige til det," lyder det yderst kortfattet fra kommunikationschef Lars Berendt i DBU.
Både kulturminister Uffe Elbæk, en række eksperter og mange danske fodboldfans undrer sig ellers over beslutningen, efter at TV2 Sporten kunne fortælle om forbuddet i går.
Twitter var en stor succes for ungdomsholdet
At sociale medier faktisk kan være et gode i sportens verden kunne Morten Olsen ellers have forvisset sig om ved at spørge sin ungdomslandsholdstræner.
Under sidste års europamesterskaber for U21-hold var der livlig gang i tweets fra landsholdslejren i Danmark. Bland andet fra Matias Zanka, Nicki Bille og Bashkim Kadrii skrev løs og journalisthøjskolen i Aarhus lavede et projekt, hvor turneringen primært blev dækket via Twitter. Især Twitter var med til at give turneringen en bredere omtale, end den type turneringer normalt opnår.
Har Morten Olsen husket at spørge sin ungdomstræner til råds?
"På U21-landsholdet gjorde vi sidste år nogle rigtig gode erfaringer med brugen af Twitter og Facebook. Men A-landsholdet er en helt anden ballgame," siger Lars Berendt.
"EM er verdens tredjestørste mediebegivenhed. Vi differencierer mellem vores valg af kommunikationskanaler mellem ungdomslandsholdet og A-landsholdet. De to ting kan ikke sammenlignes," siger kommunikationschefen.
Han forklarer forbuddet med, at DBU under slutrunden vil kommunikere med omverdenen på mange nye elektroniske platforme. Bare ikke via spillernes private konti.
Så du får travlt med at overvåge spillernes Twitter-konto til sommer?
"Det har jeg bestemt ikke tænkt mig. Jeg har bedre ting at give mig til under en slutrunde."
Men hvis der er et forbud, så skal der vel også være en konsekvens. Hvad sker der, hvis de bryder forbuddet?
"Det er et rent hypotetisk spørgsmål, så det er der ingen grund til at komme ind på her", lyder det kortfattet fra DBUs kommunikationschef.
Selv om flere landsholdsspillere har ytret deres uenighed i forbuddet, så har de alle lovet at overholde det.
I virksomheder har det også været diskuteret, om Facebook skulle tillades. På den negative side føler nogle arbejdsgivere, at det kan udvikle sig til tidsspilde, hvis medarbejdere hænger ud på de sociale medier. Omvendt kan det styrke en virksomheds brand, at dedikerede medarbejdere kommunikerer med omverdenen.