Artikel top billede

Fremtidens laserprinter kan både udskrive og slette

Britiske forskere har udviklet en metode til at genbruge papir i laserprintere. En laser fordamper toneren og sletter dermed indholdet på papiret.

Måske er det ikke nok til at redde regnskoven, men britiske forskere fra University of Cambridge har udviklet en ny teknologi, der kan spare rigtig meget papir i verdens kontorer. Det papirløse kontor er jo stadig ikke blevet til realitet. Men den nye teknologi kan spare papir ved at genbruge de udskrevne sider fra laserprinteren - deres indhold bliver ganske enkelt slettet, så de kan bruges igen.

Forskerne bruger grønt laserlys med en bølgelængde på 532 nanometer til at fordampe toneren på papiret. Laserlyset skinner lige gennem papiret, men det bliver absorberet af toneren, som så forsvinder.

I deres artikel "Toner-print removal from paper by long and ultrashort pulsed lasers" skriver forskerne, at det er nok med ultrakorte laser-pulser på fire nanosekunder for at fjerne trykte bogstaver og tegn fra papiret.

Forskerne har brugt almindeligt printerpapir og toner fra HP i deres forsøg.

"Nu skal vi finde nogen som vil bygge en prototype. Der er nu mulighed for at genbruge papir på kontoret," siger dr. Julian M. Allwood til universitetets eget magasin.

Det skulle være muligt at printe og slette det samme stykke papir op til fem gange. Den næste udfordring bliver at integrere teknologien i en almindelig laserprinter, og det er usikkert om man kan bruge den samme laser til at slette og skrive på papiret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere