Artikel top billede

Mobile apps kan udspionere dine billeder

Mobile applikationer har også adgang til dine private billeder på iPhone og iPad.

Nu er der igen ballade om dataindsamling på smartphones. Forleden kom det frem at flere af de mest populære applikationer til iPhone kopierer telefonens adressebog og sender disse oplysninger tilbage over nettet. Nu skriver New York Times at mobil-applikationer også har adgang til private billeder på din iPhone og iPad.

Hvis brugeren har givet tilladelse til, at applikationen kan bruge den aktuelle lokation, så har softwaren adgang til at kopiere hele fotobiblioteket uden at brugeren bliver informeret om dette.

Det er uklart om der faktisk er applikationer i App Store, som bruger dette trick til at kopiere billeder fra brugerens telefon.

Men New York Times har fået en udvikler til at lave en test-applikation, som spørger efter tilladelse til at bruge lokationsdata og herefter kopierer billederne fra telefonen.

"Det er meget mærkeligt, for Apple spørger om tilladelse til at bruge lokationen, men hvad der virkelig sker er at den får adgang til hele dit fotobibliotek. Beskeden til brugeren er meget, meget uklar," siger John Casatanta, som ejer firmaet bag den populære Camera+ applikation.

Mange af de gemte billeder indeholder også koordinater for de steder, hvor billederne er taget, sammen med tidspunkt og dato. Det betyder altså at man bruge billederne til at spore brugerens færden på bestemte tidspunkter.

I sidste ende ligger ansvaret hos Apple, der screener alle applikationer inden de kommer med i App Store.

Men afsløringen af de mange apps som kopierer data fra adressebogen viser, at man ikke kan være sikker på dette. Sikkerhedsfirmaet Lookout har tidligere anslået at 11 procent af alle gratis iPhone-applikationer snuser rundt i adressebogen.

Apple henviser til sine egne retningslinier, som kræver at brugerne skal informeres om hvilke data der overføres. Men Apple har selv åbnet for fuld adgang til fotobiblioteket med den fjerde iOS-version i 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere