Distributør mindsker minus i mat marked

Supply Services, som distribuerer software til den grafiske branche, tabte penge i sit seneste regnskabsår. Tidligere års fyringer og lukning af datterselskab slår dog igennem, og antallet af røde cifre på bundlinjen er færre trods hårde vilkår i et mat marked.

Røde tal hersker stadig på bundlinjen hos softwaredistributøren Supply Services. Men underskuddet er dog barberet en del ned i seneste regnskabsår.

397.277 kroner står skrevet med rødt på bundlinjen efter året, der sluttede med udgangen af maj. Året før havde selskabet et minus på over to millioner kroner.

Som så mange af sine kolleger giver administrerende direktør Poul Bundgaard det svage marked en del af skylden for resultatet, men mener, at der er spæde tegn på bedre tider.

- De seneste tre måneder er markedet begyndt at lysne, så hvis vi ser frem, er vi mere optimistiske. Men det er ikke sådan, at vi står med hænderne over hovedet, siger direktøren.

Afskrivninger påvirker

Ud over det dårlige marked peger direktøren på, at afskrivninger på blandt andet goodwill påvirker resultatet i den forkerte retning. Supply Services samlede afskrivninger lød på knap 700.000 kroner.

Supply Services A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Bruttofortjeneste9,59,8
Resultat af ordinær drift0,2-1,3
Resultat før skat -0,2-2,3
Resultat-0,4-3,2
Egenkapital2,73,1
Antal ansatte1423
Men selskabet er også væsentlig mindre end for to år siden.

Det, som Poul Bundgaard kalder "kolossale tilpasninger" med lukning af et mindre norsk datterselskab og fyringer i forrige regnskabsår, er en væsentlig årsag til færre røde tal i det seneste regnskab.

Det seneste regnskabsår er medarbejderne sluppet for fyresedler, men året før var der omkring 25 ansatte i forhold til fjorten i dag.

I sidste uge fik Supply Services, der blandt andet distribuerer Adobe og Corel, et søsterselskab i web-udvikleren Medianet.

Poul Bundgaard købte Supply Services fra selskabets stiftere via et holdingselskab, som han og Medianet-direktør Karsten Madsen står bag.

Supply Services skal distribuere produkter fra Medianet, og den konstellation venter Poul Bundgaard vil give selskabet det længe ventede overskud.

- Medianets produkter bliver en væsentlig ting nu. Godt nok har den første del af det her år ikke været specielt godt, men jeg tror stadig, at vi når et plus med Medianet føjet til, siger han.

I forvejen distribuerer Supply Services produkter som Adobe og software fra Corel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere