Røde tal til Oracle i Danmark

Bundlinjen står i rødt hos Oracle i Danmark efter et tab på 27 millioner kroner sidste år og et år med flere fyringsrunder. I år venter softwareselskabet dog bedre resultat, da indhugget i antallet af medarbejdere kommer til at kunne ses på bundlinjen.

Sløv efterspørgsel skiftede tallenes farve på bundlinjen hos Oracle Danmark fra sort til rødt i softwarevirksomhedens seneste regnskabsår.

Tabet lyder på 27 millioner kroner i regnskabsåret, der sluttede med udgangen af maj. Året før blev overskuddet næsten halveret til knap 19 millioner kroner.

- Det var et skidt år. Det er klart ikke tilfredstillende at levere sådan et underskud. Det er kun sket få gange i vores historie, siger administrerende direktør i selskabet, Stig Jørgensen.

Ingen garanti mod fyringer

I årets løb har en række medarbejdere i Oracles danske afdeling fået en fyreseddel. Efter den sidste fyringsrunde i maj var der 272 medarbejdere tilbage i Oracle, hvor der et år tidligere var omkring 375 ansatte.

Direktøren tør ikke at erklære fyringerne for overstået.

- Vi håber selvfølgelig, at de tiltag, som vi har foretaget, er tilstrækkelige. Vi overvåger løbende situationen, men jeg kan ikke udstede garantier, siger han.

Det dårlige resultat og de mange afskedigelser skyldes især lavere efterspørgsel på Oracles konsulenter.

Matchede ikke på branchekendskab

Da Stig Jørgensen i juni overtog direktørstolen efter Peter Perregaard, var et af hans programpunkter at flytte flere opgaver ud til samarbejdspartnere med dybere speciale inden for specifikke brancher.

Han medgiver, at den lavere efterspørgsel på konsulenter blandt andet skyldes mangel på spidskompetencer.

- Der er ingen tvivl om, at vi har taget hånd om for meget selv. Jeg tror, at vi har tabt en række sager på ikke at matche de nødvendige kompetencer på brancheviden- og indsigt. Men det prøver vi at råde bod på via strategisk samarbejde, siger Stig Jørgensen.

Men selskabet har ligesom flere kollegaer i branchen også været ramt af mindre salg af software, fordi danske virksomheder generelt har holdt igen med IT-investeringerne i årets løb.

Omsætningen i Oracle faldt fra 411 til 253 millioner kroner.

Oracle Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2001
Omsætning253,3410,6
Resultat af primær drift (EBIT)-4321,7
Resultat før skat -37,927,5
Resultat-26,918,9
Egenkapital28,955,8
Antal ansatte319376
Omsætningen viser dog ikke det samlede salg, som de ansatte i den danske forretning står bag.

En del af omsætningen stammer fra kommissioner, som Oracle Danmark inkasserer fra søsterselskaber for at varetage salg af software. I det seneste regnskabs kom 149 millioner kroner fra kommissionsindtægter.

Pænere tal i år

Oracle regner ikke med, at efterspørgslen tager fart i år.

Derfor er forventningen til omsætningen "på niveau" med året 2002/2003.

Men resultatet på bundlinjen ventes at rette sig som resultat af blandt andet fyringerne og udvælgelsen af de produktområder, som selskabet skal beholde inden for egne mure, men resten skal lægges ud til samarbejdspartnere.

Moderselskabet i USA er modsat sit danske datterselskab for nylig kommet med pæne tal, hvor overskuddet i første kvartal steg med 28 procent i forhold til samme periode året før.

Tallet på bundlinjen lød på knap tre milliarder kroner. Dog fulgte omsætningen slet ikke med og steg kun en smule til 14 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere