Artikel top billede

Så hurtig bliver din næste super-smartphone

Firekernede Tegra-telefoner og lynhurtige Snapdragon "Krait"-maskiner byder på markant mere motorkraft i den næste generation af top-telefoner.

Lidt senere i år vil man kunne anskaffe sig en smartphone, der rummer så mange muskler, at selv dagens hurtigste mobiler blegner i sammenligning.

På Android-fronten er både HTC og LG lige på trapperne med nye top-modeller med Nvidias firekernede system on a chip, (SOC), Tegra3.

Denne motor er allerede set i den lækre tablet-pc Asus Transformer Prime, men hvordan den yder i en relativt lille telefon-krop, med de begrænsninger, det giver, har hidtil været et åbent spørgsmål.

Forleden dukkede de første benchmarks op for en telefon med Tegra 3, nemlig LGs Optimus 3X.

Sitet MoDaCo fik fat i fotos, specs og et skærmdump fra benchmarktesten New Quadrant 2. Her får den firekernede telefon en score på 4412. Til sammenligning fik en af sidste års hurtigste telefoner, LG Optimus LTE, scoren 2514 i samme benchmark.

Ud over den muskuløse motor får LGs toptelefon en 4,7 tommer stor skærm med opløsningen 720x1280. Batteriet er på 2000mAh, men hvor meget konkret brug af de mange kræfter, det rækker til, vides endnu ikke.

HTCs top-telefon med Tegra 3 er døbt One X (den var tidligere kendt under kodenavnet Endevavor), og ligesom LG'en er det en velvoksen krabat med en skærm på 4,7 tommer.

Dansk site afslører navnet

Sandsynligheden for, at HTC lancerer supertelefonen på det danske marked i første runde, er relativt stor. I hvertfald har HTCs danske partner, Kundekompagniet, allerede registreret domænet www.HTC-one-x.dk.

Siden denne oplysning kom frem for et par dage siden, har Kundekompagniet øjensynligt bedt DK-Hostmaster om at skjule tilhørsforholdet, og firmaet udtaler sig ikke om sagen til pressen.

Hvorvidt det bliver HTC eller LG, der kommer først med en firekernet toptelefon, afsløres sandsynligvis på Mobile World Congres. Men Tegra 3-telefonerne bliver ikke nødvendigvis de hurtigste knallerter på kajen, blot fordi de har flere kerner.

Så vild bliver Krait

Endnu mere markante hastighedsforbedringer loves der hos den anden store SOC-producent, Qualcomm.

Sitet Anandtech har lånt en demonstrations-telefon med Qualcomms næste chip, Snapdragon S4, også kaldet  Krait.

Chippen er en to-kernet sag på 1,5 Ghz, hvilke måske ikke lyder så vildt nyskabende. Men takket være mange optimeringer af tidligere generationers hukommelse- og cache-struktur, kan Krait byde på et stort spring fremad i rå ydelse.

Ifølge Anandtech sættes der nye rekorder i flere benchmark-tests, ikke mindst Lindpack:

"En gang i mellem støder man på en så høj ydelse, at tallene i al deres absurditet får én til at le. Det gælder Kraits Linpack-ydelse, hvor dens forspring er vildt. MSM8960 (Krait) er i stand til at levere mere end dobbelt så høj ydelse i forhold til nogen anden SoC der på nuværende tidspunkt er på markedet," skriver Anandtech.

Også efter Sunspider og Browsermark-målestokkene er Kraits ydelse god, omend det er med lidt mindre "vild" afstand til andre smartphone-motorer. Hele test-gennemgangen kan ses her.

Hvilke telefoner der vil kunne fås med Krait vides endnu ikke, men ifølge Qualcomm vil man kunne købe smartphones med den hurtige chip allerede i årets andet kvartal




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere