Læs også: Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere
For nylig blev otte Danske Bank-kunder røvet for tilsammen omkring 700.000 kroner. Malware var blevet installeret på deres computere.
Generelt er malware da også et stort problem.
Og de cyberkriminelle bliver mere og mere udspekulerede i deres metoder til at få adgang til private data - og dermed også adgang til for eksempel bankkonti, forklarer den danske landechef, Anders Greve, fra it-sikkerhedsvirksomheden Check Point.
"Faktisk er børnene blevet de cyberkriminelles nye fortrukne bagdør til familiens private data, idet vi i stigende grad ser, at børn bliver lokket til at hente malware ned på familiens computer forklædt som for eksempel sjove og nuttede reklamer for nye flash-spil på nettet," fortæller han Computerworld.
Børn er lette ofre
"Børnene er lette ofre, idet de ikke på samme måde som voksne har paraderne oppe og i stedet klikker løs på spændende billeder," fortæller han videre.
Anders Greve forklarer, at børnene ikke er trænet i færdselsreglerne på nettet.
Så når barnet klikker på reklamen eller spillet, downloades malwaren direkte ned på pc'en, og barnet giver dermed udvidende cyberkriminelle adgang til familiens private data.
"Det er derfor, at it-svindlerne i stigende grad benytter denne metode til at inficere private computere og snyde sig til adgang til privat data," fortæller Anders Greve.
Sådan gør min familie
Derfor er det påtrængende spørgsmål for børnefamilier: Hvad kan vi som familie gøre for at udgå at vores børn bliver udnyttet som genvej til forældrenes data?