Frontdata-ejer: Svært at bevare pessimisme

IT-koncernen JS Holding, som blandt andet består af selskaberne Inopi, DSI Data og Front-data, holder fast i sin position som lønsomt IT-selskab i en tid, hvor triste nyheder dominerer branchen. Opskriften er ifølge ejer og stifter, Jens Søgaard, konstant fokus på at være samarbejdspartner med kunden, og han synes, det er svært at bevare pessimismen.

Når stifter og ejer af IT-koncernen JS Holding, Jens Søgaard, giver sin opskrift på en IT-succes, går ord som kompetencer til strategisk samarbejde og "return on investment" igen og igen.

Koncernen har mere end 90 medarbejdere og tæller selskaber, som efterhånden er gamle i gårde, såsom DSI Data og Front-data, der i en årrække har leveret overskud. Også i de seneste års nedgangstider.

- Det handler om andet end bits og bytes. I bund og grund tror jeg, opskriften er virkelig at være med inde i kundernes problemstillinger som samarbejdspartner. På den måde kan man hele tiden arbejde med "return on investment", så kunden kan se, hvilket udbytte han får ud af at samarbejde med os, siger Jens Søgaard.

Og her kommer hans kodeord kompetence ind i billedet.

Tesen er, at medarbejderne i selskaberne under JS Holding i stor udstrækning skal have erfaring ude fra de virksomheder, som udgør kunderne. Den kompetence giver medarbejderne bedre forståelse for behov og udfordringer hos kunderne og forudsætningen for at komme med de rigtige løsninger inden for IT er i top.

Satsede da andre strammede op

- Da det begyndte at stramme til i branchen, sagde vi, at i stedet for at skære ned, så begynder vi at øge og satse på vores kompetencer, fordi det bliver der, slaget skal slås, siger Jens Søgaard og forsætter:

- Vi har i den grad fået bekræftet at i en tid, hvor alle vækstkurverne i branchen peger nedad, har det været det rigtige for os at gøre.

Han erkender dog også, at mange år på bagen med god økonomi og stærke kunderelationer gjorde den satsning lettere for JS Holding end for andre IT-virksomheder.

Tre ud af fire selskaber i JS Holding fik overskud før skat i regnskabsåret 2002/2003, selvom det dog var mindre end året før. Samlet tjente de tre millioner kroner hjem til moderselskabet.

Fra enmandsfirma til IT-koncern

Starten på det, der nu er en IT-koncern, var Front-data, som Jens Søgaard skød i luften i 1989. Firmaets overskud var sidste år på en kvart million kroner efter et overskud på to millioner året før.

Siden blev firmaet DSI Data købt. Et selskab som i slutfirserne var kendt for tekstbehandlingsprogrammet DSI Tekst. Her voksede overskuddet sidste år med omkring en halv million til over to millioner kroner. I dag lever selskabet hovedsagelig som IT-konsulent, men har blandt andet også udviklet standard-software som overvåger, hvilken software, der bliver installeret på computere på en arbejdsplads.

I mellemtiden er firmaerne Front House, Inopi og Next Innovation kommet til. Jens Søgaard købte tre fjerdedele af Inopi i sommeren 2002, som siden har købt Beacon. I marts stiftede han Axapta-huset Next Innovation i Danmark sammen med blandt andet tidligere medarbejdere fra Damgaard og Columbus IT Partner.

Svært at bevare pessimismen

Trods de mindre overskud i datterselskaberne er Jens Søgaard godt tilfreds med udviklingen i koncernen som helhed det seneste regnskabsår.

- Når vi kigger på et år, hvor vi har købt nye virksomheder og været med til at stifte en og samtidig kan holde resultatet, er der virkelige noget at være tilfreds med, siger han med henvisning til, at JS Holding fastholdt et overskud på 3,6 millioner kroner før skat sidste år.

I det hele taget er Jens Søgaard optimistisk og han bekræfter, at der forsat kan blive tale om opkøb eller stiftelser af nye selskaber, afhængig af hvad kunderne efterspørger. I de eksisterende selskaber satser man dog mest på organisk vækst.

Om fremtidens mulighed for at skabe flottere resultater, siger han.

- Som man siger på jysk: Det er svært at bevare pessimismen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere