Den københavnske hosting- og udviklingsvirksomhed Mondo har købt samtlige hostingkunder hos sikkerhedsselskabet Eurotrust.
Selskabet oplyser ikke detaljer i handlen, udover at der er tale om et kontant-beløb og ikke en aktie-finansiering.
Konkret er det selskaber Eurotrust Secure Hosting A/S med otte medarbejdere og over 200 servere, der skal flyttes over til Mondo med udgangen af året.
Sidste år havde Eurotrusts hostingselskab 13 ansatte, mens underskuddet lød på 4,3 millioner kroner. Egenkapitalen var negativ med 3,7 millioner kroner.
Mondo har længe været på jagt efter flere kunder til selskabets hostingcenter, og med købet får Mondo øget omsætningen med "et tocifret millionbeløb", som administrerende direktør Anders Christian Andersen formulerer det.
- En af måderne at få større volumen på er gennem opkøb, og jeg håber, at denne handel vil være med til at bane vejen for flere af samme slags, siger han.
Køb eller sælg-dilemma hos Eurotrust
Hos sikkerhedsselskabet Eurotrust er den daglige leder, Brian Mertz Pedersen, yderst tilfreds med salget af hostingselskabet.
- Vi er meget glade for, at vi har fundet den rette pris og samtidig en køber, der ønsker at tage medarbejderne med. Hostingmarkedet er et meget konkurrencepræget marked, hvor det handler om at have en ordentlig kritisk masse, fortæller direktøren.
- Vi har siddet med vurderingen, at enten skal vi ud og købe nogle andre op, så vi får en større kritisk masse, eller også skal vi sælge og vokse inden for vores andre forretningsområder, tilføjer Brian Mertz Pedersen.
Eurotrust har fortsat underskud på driften af den samlede forretning. Af det seneste halvårsregnskab fremgår det, at selskabet tabte 10 millioner kroner, heraf 6,7 på driften.
Selskabets omsætning er dog steget til 83 millioner kroner, hvilket er en stigning på 40 procent i forhold til samme periode året før.
På vej ned i markedet
Med Mondos køb af Eurotrusts hostingkunder bevæger det københavnske hostingselskab sig en tak ned i markedet - væk fra kun at fokusere på de helt store kunder.
- Der er også en del store kunde med i handlen, men det er ikke kun for de store kunders skyld, at vi har valgt at købe. Vi vil gerne have bedre fat i de mindre kunder, så vi kan slå os op som hosting-partner for de mange Navsion-huse, forklarer Anders Christian Andersen.
Han tro, at de gamle Navision-produkter, der nu er en del af Microsoft Business Solutions produktpalette, vil bane vejen for yderligere forretning, og at mange spillere på det presse Axapta-marked ikke selv magter at drive kundernes systemer.
Mondo har så sent som i maj skilt sig af med 13 medarbejdere i selskabets andet ben - udviklingsafdelingen.
Anders Christian Andersen oplyser, at der nu er overskud på udviklingsafdelingen, og at kræfterne derfor bliver koncentreret omkring driftscentret, der dog også skulle løbe rundt i sig selv.
Mondo kom ud af 2002 med et overskud på 1,7 millioner kroner, men det skyldes kun, at Anders Christian Andersen valgte at vinke farvel til et personligt tilgodehavende på 16 millioner kroner.