Århus-selskab bag fjernstyret fejlfinding

Ny østjysk softwareudvikler OOVM lancerer snart software til forbedring af de små computere, man finder i alt fra vaskemaskiner over legetøj til mobiltelefoner. Softwaren skal spare producenterne penge ved opdateringer og fejl.

Softwareproduktet Resilient er endnu i kuvøsen, men når det er færdigudviklet, skal det gøre livet lettere for producenter af apparater med små indbyggede computere.

Bag softwaren står det nye firma OOVM, som bygger sin forretning på, at brugen af og kompleksiteten i indlejrede computere i vaskemaskiner, elektronisk legetøj eller mobiltelefoner stiger.

- Producenter skilter helst ikke med det, men ikke sjældent opstår der fejl, og produkterne må kaldes tilbage, så fejlen kan rettes. Med vores software kan man finde og rette fejl eller opdatere systemets software ude hos kunden, forklarer administrerende direktør og medstifter i OOVM, Lars Bak.

OOVM står for Objekt Orienteret Virtuel Maskine, og med andre ord bliver Resilient en softwareplatform, som kan lægges ovenpå den software, der styrer de små computere - såkaldte embeddede (indlejrede) systemer.

Udover muligheden for en form for fjernstyring af de embeddede systemer vil OOVM sælge sit produkt på størrelsen. Eller nærmere manglen på samme.

- Masseproducenter forbruger så lidt hukommelse som muligt for at spare omkostninger. Vores krav til hukommelsesplatformen er meget lille, og softwaren kan køre på systemer på under 128 kbyte, siger Lars Bak.

Softwaren har allerede kørt som pilotprojekt for at undersøge, om den kunne forebygge fejl i B&O's stereoanlæg. Men den færdige version ventes på gaden til januar, hvor der så skal til at skaffes kunder.

Ifølge Lars Bak har OOVM været på "charmeoffensiv" hos store producenter. Men overordnet fokuserer de fire stiftere og eneste medarbejdere på adressen i Tranbjerg ved Århus på færdigudviklingen, inden de sætter kundejagten på skinner.

- Den første version skal vi selv skaffe kunder til, men på sigt skal vi selvfølgelig have en markedsføringsafdeling. Men opkøb er også en mulighed, hvis et større firma er interesseret i teknologien, men det er ikke det, vi primært går efter, siger Lars Bak.

Han fortæller, at OOVM i første omgang går efter producenter inden for settop-bokse, stereoanlæg, kameraer og legetøj.

Indtil pengene forhåbentligt ruller ind, lever OOVM af venturekapital fra Incuba Venture.

De fire stiftere er alle dataloger fra Århus Universitet, og Lars Bak har tidligere i sin karriere været udvikler for Sun Microsystems i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sådan: Opgradér din printerløsning uden store investeringer